Sportininkai nušalinti nuo varžybų nuo dvejų iki aštuonerių metų.

I. Uchovui skirta 4 metų diskvalifikacija, prasidedanti nuo 2019-ųjų vasario 1-osios. Jo rezultatai nuo 2012-ųjų liepos 16-osios iki 2015-ųjų liepos 26-osios anuliuojami, teks sugrąžinti Londono olimpiados auksą.

Tarp suspenduotųjų yra ir 2013 metų pasaulio lengvosios atletikos čempionate aukso medalį laimėjusi šuolininkė į aukštį Svetlana Školina.

S. Školinai skirta 4 metų diskvalifikacija, prasidedanti nuo 2019-ųjų vasario 1-osios. Jai teks išsiskirti ir su Londono olimpiados bronza, ir su 2013-ųjų pasaulio čempionato apdovanojimu.

Taigi, 11-ąją vietą Londono olimpinėse žaidynėse užėmusi Airinė Palšytė atnaujintoje galutinėje įskaitoje bus 10-a, o 2013-ųjų pasaulio čempionate Maskvoje likusi 12-a, dabar lietuvė palypės į 11-ąją poziciją.

Ivanas Uchovas

Taip pat 4 metų trukmės diskvalifikacijos bausmės skirtos bėgikei Tatjanai Firovai, trišuolininkui Liukmanui Adamsui, bėgikei Jekaterinai Galickajai, bėgikei Julijai Kondakovai ir kūjo metikei Anai Bulgakovai.

8 metų diskvalifikacijos bausmės skirtos kūjo metikei Gulfijai Agafonovai ir rutulio stūmikui Ivanui Juškovui.

Mažesnės trukmės bausmės skirtos kūjo metikei Marijai Bespalovai ir disko metikei Verai Ganejevai.

Rusijos lengvosios atletikos federacija iki šiol yra suspenduota Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos sprendimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)