Netikėtai anksti iš čempionato pasitraukė antrasis reitingo sportininkas M. Maisiejus. Susitikime su jaunuoju bei perspektyviu T. Andrejevu jis pralaimėjo 1:3 ir iš kovos pasitraukė jau pirmajame etape. Iš geriausiųjų šešioliktuko taip pat netikėtai iškrito ir daugelio pretendentu į prizinę vietą laikytas A. Isajenka. Jis 0:3 nusileido į žaidimą grįžusiam ir aukštą 54 taškų seriją surinkusiam senbuviui R. Baradulinui.

Nors aštuntfinalis nepateikė didesnių staigmenų, Vilius Schulte susitikime su A. Serdikausku (3:0) visose trijose partijose surinko didesnes nei penkiasdešimt taškų serijas. Viena jų – net 78 taškai.

Įtempta kova aštuntfinalyje užsimezgė tik tarp S. Korolkovo ir P. Slepionkos. Čia nugalėtojas paaiškėjo tik lemiamoje partijoje. Nors sportininkų jėgos buvo apylygės, sėkmė lydėjo S. Korolkovą.

Ketvirtfinalis praėjo be didesnės intrigos, bet su didelėmis taškų serijomis. Daugkartinis turnyrų prizininkas bei dukart Lietuvos snukerio čempionas S. Dragūnas susitikime su V. Jakaičiu surinko 66 bei 59 taškų serijas bei nugalėjo priešininką rezultatu 4:0. Susitikime su R. Baradulinu V. Schulte, taip pat surinkęs 59 taškų seriją, laimėjo rezultatu 4:0. Į pusfinalį pateko ir T. Puodžiūnas, 4:1 pranokęs S. Korolkovą, bei A. Ignotas, 4:1 įveikęs L. Gaubį.

Pajėgaus sportininko iš Telšių A. Ignoto susitikimas su V. Schulte baigėsi pastarojo pergale. Nepaisant susitikimo baigties rezultatu 4:0, žaidimas buvo įtraukiantis ir įdomus. Pirmosios snukerio serijos virš 100 taškų Lietuvos istorijoje autorius V. Schulte ir vėl suteikė galimybę gėrėtis aukštomis serijomis. Vienoje partijoje surinkęs 59 taškus, jau kitoje jis pademonstravo ir aukščiausią turnyro 106 taškų seriją. Šį snukerio sezoną drąsiai galima vadinti sportininko proveržio sezonu. Vasarą stažuotę profesionalioje prestižinėje snukerio mokykloje Šefilde, Didžiojoje Britanijoje („Star Academy"), atlikęs ir itin daug laiko, dėmesio bei jėgų snukeriui skiriantis V. Schulte pastaruoju metu demonstruoja daug žadančius pasiekimus.

Tuo metu kitame pusfinalio susitikime užsimezgė įtempta kova. Abu dukart Lietuvos snukerio čempionai T. Puodžiūnas bei S. Dragūnas žaidimo metu demonstravo apylyges jėgas, bet vis dėlto pirmą vietą reitinge užimantis S. Dragūnas po dviejų laimėtų partijų palūžo ir, perleidęs iniciatyvą T. Puodžiūnui, 2:4 nusileido aukštą 54 taškų seriją surinkusiam priešininkui.

Finalinis susitikimas tarp T. Puodžiūno bei V. Schultes prasidėjo pastarojo dominavimu. Nepaisant įtempto žaidimo bei svaraus pasipriešinimo, V. Schulte laimėjo pirmas tris partijas. Ketvirtosios pradžioje iniciatyva vis dar buvo V. Schultes rankose, tačiau T. Puodžiūnas sugebėjo atsitiesti ir, laimėjęs tris partijas iš eilės, išlygino rezultatą. Lemiama septinta partija prasidėjo kaip niekad įtemptai. Persvarą didinančiam V. Schultei padarius klaidą T. Puodžiūnui atsirado galimybė perimti iniciatyvą. Vis dėlto pradėtą seriją nutraukė netaiklus smūgis nuo sienelės ir V. Schultei įmušus pergalingą kamuoliuką priešinininkui nebeliko galimybių trečią kartą tapti Lietuvos snukerio čempionu. Šis titulas pirmą kartą atiteko V. Schultei.

„Vilius tiesiog vertas čempiono titulo“, – po susitikimo sakė D. Motiečius, stebėjęs viso čempionato eigą bei daug metų pats žaidžiantis snukerį sportininkas.

Pats nugalėtojas po rungtynių prisipažino, kad jaučiasi fantastiškai: „Jausmas nerealus, neapsakomas. Sunkiai treniravausi ir pagaliau pasiekiau tikslą. Pirmasis susitikimas su V. Janulevičium buvo vienas sunkiausių, kokius turėjau savo karjeroje, priešininkas demonstravo meistrišką žaidimą. O ir finalinė kova buvo ypatingai nervinga, Tomas psichologiškai labai stiprus žaidėjas. Esu be galo laimingas, kad laimėjau“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)