Kaip praneša Rumunijos žiniasklaida, 74-erių metų strategas savo noru nutraukė susitarimą, pasiektą liepos 23 dieną, ir pasitraukė iš „Dinamo“ vairininko posto.

To priežastis – grasinimai, kurių sulaukė specialistas, kai buvo paskelbta apie jo persikėlimą į Kijevą.

Žinią apie amžinam ir aršiausiam „Dinamo“ priešui „Šachtar“ net 12 sezonų vadovavusio rumuno paskyrimą kijeviečiai sutiko itin neigiamai ir M. Lučesku nusprendė nerizikuoti savo ir artimųjų gerove bei sveikata.

„Man būtų neįmanoma dirbti tokioje priešiškoje atmosferoje, ypač kai ji kyla iš ultrų, kurių palaikymas komandai toks svarbus. Niekada nebuvau bailys ir esu priėmęs daugybę sportinių iššūkių: nors perėjau iš Stambulo „Galatasaray“ į „Bešiktas“ ir iš Bukarešto „Dinamo“ į „Rapid“, visada buvo priimamas su išskėstomis rankomis. Ir pinigai – mažiausiai mane dominantis dalykas. Tiesiog norėjau sugrįžti į Ukrainą, kur dirbti man buvo viena malonumas“, – pareiškė garsus strategas.

Pastaruoju metu jis vadovavo Turkijos rinktinei, o paskutinis klubas, kurį jis treniravo, buvo Sankt Peterburgo „Zenit“ (2017 m.).

M. Lučesku su „Šachtar“ yra iškovojęs aštuonis Ukrainos čempionų titulus ir net UEFA taurę 2009-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)