„Mums labai gaila dėl susidariusios situacijos, tačiau daugiau neturime galimybių savo jėgomis remti „Vėtros“ futbolo klubą“, - ketvirtadienį po pietų paskelbė komandos savininkas A. Treušnikovas.

„Nežinau, ką jums ir pasakyti. Ketvirtadienį apie 17 val. man paskambino iš Maskvos ir pasakė, kad surado lėšų klubo tolesniam gyvavimui. Skolas žada padengti per artimiausias dvi dienas. Į Lietuvos futbolo federaciją (LFF) nuvežta apeliacija tam, kad tęstume licencijavimo procesą“, - penktadienį iš ryto DELFI sakė „Vėtros“ treneris V. Liubšys.

Visi pretendentai žaisti Lietuvos futbolo A lygoje privalėjo pašalinti licencijavimo trūkumus iki kovo 4-osios. Neoficialiomis žiniomis, daugiau negu pusmetį atlyginimų neregėję vilniečiai siekia atgauti 400 tūkst. litų.

„Ketvirtadienį tik 20 val. auditorė baigė darbą. Man sako, kad viskas bus gerai ir „Vėtra“ iki kovo 9 d. sutvarkys visus dokumentus. Nežinau, ar tikėti“, – pokalbio su DELFI metu tikras nebuvo V. Liubšys

LFF Licencijavimo skyriaus vado vadovas Laurynas Zibolis DELFI penktadienį patvirtino, kad „Vėtros“ klubo apeliacija gauta.

„Apeliacija pateikta, „Vėtros“ atstovai planuoja pateikti ataskaitas, detalius dokumentus. Ar jie savo pažadus įgyvendins, neaišku. „Vėtrai“ reikia panaikinti skolas, kitaip ji licencijos negaus. Tikrinsime, ar bus mokamos skolos, žiūrėsime kas bus padaryta. „Vėtros“ klubas įtikinamus įrodymus LFF privalo pateikti kovo 8-9 d. Žiūrėsime, kaip jie spės“, - DELFI informavo L. Zibolis.

Futbolo klubas „Vėtra“ įkurtas 1997 metais. Savo gyvavimą klubas „Vėtra“ pradėjo Trakų rajone, Rūdiškėse. 1997 metais „Vėtra“ rungtyniavo LFF IV lygoje. 1998 metais pagrindinė komanda jau rungtyniavo LFF III lygoje, o 2000 metų sezone „Vėtra“ LFF I lygoje užėmė pirmą vietą ir iškovojo teisę dalyvauti Lietuvos pirmenybėse. 2003, 2006 ir 2008 m. vilniečiai užėmė 3-ą vietą.

2004 m. sezone FK „Vėtra“ debiutavo tarptautinėse UEFA varžybose. UEFA Intertoto turnyre žaidusi „Vėtra“ pagerino Lietuvos futbolo klubų rekordą – pateko į trečią Europos turnyrų etapą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją