Žalgirietės Žiemos taurės turnyro A grupėje startavo nesėkme 0:2 su Joniškio „Saned“, bet antrose rungtynėse 5:1 nugalėjo Gargždų „Bangos“ futbolininkes. Antrą vietą savo grupėje užėmusi MFA „Žalgiris“-MRU dėl kelialapio į finalą grūmėsi su B grupės nugalėtoja Šiaulių „Gintra“-ŠSG. Po atkaklios ir permainingos kovos pergalę 2:1 išplėšė šiaulietės.

Varžovės pirmame kėlinyje išsiveržė į priekį po Dovilės Dockaitės įvarčio, bet antro kėlinio pabaigoje Erika Šupelytė tiksliu smūgiu galva rezultatą išlygino. Vis dėlto, paskutinėmis rungtynių minutėmis į žalgiriečių vartus buvo paskirtas baudinys, kurį realizavo Šiaulių ekipos legionierė Samantha Rosette.

MFA „Žalgiris“-MRU žaidėja Anika Kyžaitė teigė, kad nuotaikos po pusfinalio dvikovos buvo dviprasmiškos. „Viena vertus, tikrai gaila, kad nepavyko iškvoti pergalės ir patekti į finalą, tačiau ir treneriai, ir žaidėjos teigiamai vertino rungtynes, ypač džiaugėsi antro kėlinio kokybe. Nors komandos sudėtis nebuvo optimali, trūko kelių pagrindinės sudėties žaidėjų – gynėjų Viktorijos Čiapaitės ir Monikos Piesliakaitės, puolėjos Žemynos Lekavičiūtės, tačiau mums vis tiek pavyko perimti kamuolio kontrolę, susikurti progų, tačiau, dažnu atveju, pritrūkdavo aštrumo, atakos užbaigimo, kuo praėjusį sezoną puikiai pasirūpindavo puolime žaidusios Ugnė Lazdauskaitė ir Ana Cheminava“, – atkreipė dėmesį A. Kyžaitė.

Savo ruožtu FK „Vilnius“ B grupėje lygiosiomis 1:1 sužaidė su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa, o antrose rungtynėse 0:1 turėjo pripažinti Šiaulių „Gintra“-ŠSG pranašumą. Pusfinalyje „Vilniaus“ futbolininkės 1:4 nusileido Joniškio „Saned“ ekipai.

Praėjusiame sezone LMFA A lygos pirmenybėse antrą vietą užėmęs „Žalgiris“-MRU ir penktoje pozicijoje finišavęs „Vilnius“ jėgas tarpusavyje išmėgino keturis kartus. Pirmame rate pergalę 1:0 iškovojo žalgirietės, antroji sostinės ekipų akistata baigėsi lygiosiomis 1:1, trečiąją 3:2 laimėjo „Vilniaus“ futbolininkės, o ketvirtame rate „Žalgiris“-MRU atsirevanšavo 2:0.

Bronzinėse Žiemos taurės turnyro rungtynėse MFA „Žalgiris“-MRU gretose turėtų pasirodyti ne tik į rikiuotę sugrįžusios pagrindinės žaidėjos, bet irkomandos peržiūroje esančios futbolininkės iš Kanados.

„Tikimės įrodyti savo pranašumą ir pasiekti pergalę, užtikrinančią trečiają vietą turnyrinėje lentelėje. Taip pat vertėtų nepamiršti, kad visos šios Žiemos taurės turnyro rungtynės skirtos pasiruošimui artėjančiam LMFA A lygos čempionatui, todėl stengsimės vykdyti trenerių taktinius nurodymus, galėsime įsivertinti, ko mums dar trūksta užtikrintam A lygos startui“, – pastebėjo A. Kyžaitė.

MFA „Žalgiris“-MRU ir FK „Vilnius“ rungtynės Pilaitės gimnazijos manieže šeštadienį prasidės 13 val.