Nuo pat rungtynių pradžios buvo aišku, jog gražesnį, trumpais perdavimais grįstą žaidimą, demonstruojantys rusai, o škotų treneris Walteris Smithas, kritikuotas dėl gynybinio komandos žaidimo stiliaus, pasirinko dar atsargesnę taktiką - aikštėje pasirodė net du atraminiai saugai.

Pirmąją pusprogę pasižymėti 4-ą minutę turėjo "Zenit" lyderis Andrejus Aršavinas, tačiau po jo smūgio kamuolys atsimušė į išorinę vartų tinklo dalį.

Olando Dicko Advocaato vadovaujami Sankt Peterburgo futbolininkai visiškai užspaudė varžovus, bet pralaužti drausmingos varžovų gynybos jiems nesisekė.

"Rangers" priešingoje aikštės pusėje praktiškai nesukūrė nieko pavojingo.

Po pertraukos Glazgo ekipos žaidimas pagyvėjo ir netrukus puikią progą turėjo J. C. Darcheville'is, bet jo smūgį iš arti atrėmė rusų vartininkas Viačeslavas Malafejevas. Per sumaištį baudos aikštelėje vienas iš "Zenit" žaidėjų lietė kamuolį ranka, bet arbitro švilpukas tylėjo.

"Zenit" į tai atsakė A. Aršavino reidu, kurio metu puolėjas suklaidino toli nuo vartų išbėgusį vartininką N. Alexanderį, tačiau kamuolį nuo vartų linijos galva atmušė gynėjas Saša Papacas.

72-ą minutę Igoris Denisovas sužaidė "sienelę" su A. Aršavinu, įsiveržė į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį į tinklą - 1:0.

Netrukus dar vieną progą turėjo K. Zyrianovas, bet šiam iš dėkingos padėties nepavyko pataikyti į vartus. Škotams nepavyko sukurti nieko pavojingo iki teisėjo pridėto laiko, kai iš arti virš vartų mušė ir geriausios progos grąžinti pusiausvyrą neišnaudojo Nacho Novo. "Zenit" įtvirtino pergalę gražia ataka ir K. Zyrjanovo įvarčiu - 2:0.

Statistika:

Sankt Peterburgo "Zenit" - Glazgo "Rangers" 2:0 (0:0).

72' Igor Denisov [1 - 0];

90+4' Konstantin Zyrjanov [2 - 0].

90+2' geltona kortelė - Viačeslav Malafejev ("Zenit").

Teisėjas - Peter Frojdfeldt (Švedija), Mančesteris, 43 878 žiūrovai.

Sudėtys:

"Zenit": V. Malafejev; A. Aniukov, I. Krizanac, R. Širokov, R. Sirl; A. Tymoščuk, K. Zyrjanov, I. Denisov; V. Faitzulin (90' Kim Dong-Jin), F. Tekke, A. Aršavin.

"Rangers": N. Alexander; K. Broadfoot, D. Weir, C. Cuellar, S. Papac (77' N. Novo); B. Hemdani (80' L. McCulloch), S. Whittaker (86' K. Boyd), B. Ferguson, S. Thomson, S. Davis; J. C. Darcheville.

"Rangers" pastarąjį kartą Europos taurę iškovojo 1972 metais, kai tapo Taurių laimėtojų taurės varžybų nugalėtojais. Nuo to laiko jie nei karto nebuvo iškopę į Europos klubų varžybų finalą.

"Zenit" pakeliui link finalo eliminavo Nuernberg (Vokietija), Marselio "Olympique" (Prancūzija), Leverkūzeno "Bayer" (Vokietija) ir Miuncheno "FC Bayern" (Vokietija) klubus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją