Tą trečiadienį UEFA būstinėje patvirtino šių šalių futbolo federacijų atstovai.

Ispanija ir Portugalija apie ketinimą teikti paraišką 2030 metų pasaulio čempionatui paskelbė 2021 m. birželį.

„Mūsų pasiūlymas – jau nebe Pirėnų pusiasalio noras, o Europos pasiūlymas“, – teigė Ispanijos federacijos prezidentas Luisas Rubialesas.

„Esu įsitikinęs, kad dabar mūsų pasiūlymas yra daug geresnis nei anksčiau. Futbolas yra universalus, jei jis gali pakeisti žmonių gyvenimus, futbolas turėtų būti naudojamas geriems tikslams“, – pridūrė ispanas.

Remiantis Portugalijos futbolo federacijos pareiškimu, trišalę paraišką „besąlygiškai“ remia UEFA.

„Ukrainos žmonių atkaklumas ir valia yra įkvepiantis pavyzdys. Šiuo pasiūlymu siekiama futbolo galia prisidėti prie šalies atkūrimo“, – skelbiama Portugalijos futbolo federacijos pranešime.

Jos prezidentas Fernando Soares Gomes da Silva neabejoja, jog 2030 metais Ukrainoje vyraus taika.

Tuo įsitikinęs ir Volodymyras Zelenskis, patvirtinęs šalies ambicingą tikslą priimti 2030 m. pasaulio čempionato dalyvius.

„Bendras Ispanijos, Portugalijos ir Ukrainos pasiūlymas yra daugiau nei mūsų pergalės simbolis.

Ukraina ištvers, nugalės ir bus atstatyta savo partnerių solidarumo dėka. Dėkojame už palaikymą Ispanijai ir Portugalijai“, – „Twitter“ rašė V. Zelenskis.


Ši trišalė paraiška dėl 2030 m. pasaulio čempionato šeimininkų teisių konkuruos su jungtine Urugvajaus, Argentinos, Paragvajaus ir Čilės paraiška, taip pat su Egipto, Graikijos ir Saudo Arabijos jungtine kandidatūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)