Su „Žalgiriu“ žiemą atsisveikinus Martinui Berkovecui, kuris grįžo į Čekiją, sostinės ekipoje liko vienas A lygos patirties turintis vartininkas – E. Gertmonas.

Atsiradusią spragą užpildys 28-erių T. Duka, kuris yra žaidęs keliuose klubuose Kroatijos čempionate ir Rumunijoje.

Profesionalo karjerą T. Duka pradėjo gimtojo Splito RNK komandoje. Iš ten buvo skolinamas žemesnių lygų ekipoms, o 2016-2017 m. tapo pagrindiniu ekipos vartų sargu ir komandos kapitonu.

Po sėkmingo sezono kroatą persiviliojo Klužo CFR ekipa. Su ja T. Duka tapo Rumunijos čempionu, tačiau pirmuoju numeriu komandoje buvo lietuvis Giedrius Arlauskis.

Vėliau pusantrų metų T. Duka atstovavo Splito „Hajduk“ ekipai, o pernai antroje sezono pusėje Kroatijos čempionate žaidė „Istra“ komandoje. Vienas šios ekipos lyderių – Vilniuje 2016-2018 metais žaidęs Slavko Blagojevičius.

Todėl gavęs pasiūlymą iš Vilniaus T. Duka paskambino buvusiam žalgiriečiui.

„Slavko mano geras draugas. Jis sakė, kad čia verta atvykti, kad čia man bus gerai“, – paaiškino vartininkas.

Pasak jo, viliojo ir galimybė pakovoti dėl aukščiausių apdovanojimų bei pasivaržyti tarptautiniame fronte.

„Žinau, kad „Žalgiris“ pernai iškovojo čempionų titulą, kad dalyvauja Europos turnyruose. Tikiuosi, kad šiemet vėl galėsime pakartoti praėjusių metų sėkmę“, – kalbėjo kroatas.

T. Duka – dešimtasis „Žalgirį“ tarpsezonyje papildęs žaidėjas.

Prie ekipos taip pat prisijungė gynėjai Joelis Bopesu ir Dijbrilis Diaw, saugai Vilius Piliukaitis, Milanas Gamakovas, Ovidijus Verbickas ir Ogenyi Onazi, puolėjai Tomislavas Kišas ir Josipas Tadičius.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais šeštadienį prieš Kauno rajono „Hegelmann Litauen“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)