Zagrebo „Maksimir“ stadione vilniečiai pralaimėjo tokiu pačiu rezultatu 0:2. Kaip ir pirmame mače, taip ir šiame, Mareko Zubo auklėtiniai atsilaikė pirmą kėlinį.

Tačiau tik po pertraukos ant vejos žengęs El Arbi Hillelis Soudani iškart nuginklavo Armantą Vitkauską. Pasimetusius žalgiriečius po poros minučių antrą kartą nubaudė ir veteranas Jozo Šimunovičius.

Kroatijos čempionai trečiame kvalifikacinių varžybų etape susikaus su Danijos čempione Olborgo „Aalborg“ komanda, kurioje žaidžia Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ starto sudėtis: Armantas Vitkauskas, Georgas Freidgeimas, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Deividas Šemberas (76' Paulius Janušauskas), Jakubas Wilkas (78' Vaidas Šilėnas), Andro Švrljuga, Pavelas Kamolovas, Linas Pilibaitis (65' Artūras Žulpa), Adi ir Serge Nyuiandzi.

„Dinamo“ starto sudėtis: Eduardo, Luisas Ibanezas, Josipas Šimuničius, Jozo Šimunovičius, Ivo Pinto, Domagojus Antoličius, Paulo Machado, Arijanas Ademi (56' Ante Čoričius), Marcelo Brozovičius (67' Goncalo Santos), Dejanas Radonjičius (46' El Arbi Hillelis Soudani) ir Marko Pjaca.

Nors mušti reikėjo vilniečiams, pirmieji pavojingą progą sukūrė Kroatijos klubo futbolininkai. 5-ą minutę puikaus perdavimo sulaukęs Dejanas Radonjičius atsidūrė vienas prieš vartininką, bet smūgiavo aukštai virš vartų.

12-ą minutę po Jakubo Wilko pakelto kampinio aukščiau už visus pašokęs Semiras Kerla atliko smūgį galva, tačiau į vartų plotą gynėjui pataikyti nepavyko.

17-ą minutę Paulo Machado perėmė kamuolį aikštės viduryje ir suteikė progą savo komandos draugui D. Radonjičiui. Vis tik pastarojo smūgį blokavo žalgirietis Georgas Freidgeimas.

31-ą minutę – dar vienas 23-ejų kroato D. Radonjičiaus bandymas. Kamuolys ir šį kartą skriejo šalia virpsto. Jau kitoje atakoje gražiu reidu ir smūgiu pasižymėjo Marko Pjaca, o netrukus pabandė ir P. Machado. Abu šūviai – virš vartų.

36-ą – 40-ą minutėmis vilniečiai apgulė varžovų vartus: trys kampiniai, trys smūgiai, bet nulis įvarčių. Po pirmojo kėlinio – lygybė 0:0.

Antras kėlinys prasidėjo nemalonia staigmena „Žalgiriui“. Vos tik ant vejos žengęs alžyrietis El Arbi Hillelis Soudani gražiu smūgiu nepaliko jokių vilčių Armantui Vitkauskui ir išvedė „Dinamo“ į priekį – 0:1.

Po dviejų minučių – dar vienas įvartis. Nors iš pradžių po Marko Pjacos smūgio žalgiriečius išgelbėjo vartininkas, tačiau po kampinio jis jau buvo bejėgis. Rezultatą padvigubino 36-erių Jozo Šimunovičius – 0:2.

62-ą minutę J. Wilkas perėmė kamuolį šalia baudos aikštelės, bet trise prieš vieną gynėją atsidūrę žalgiriečiai nieko nesukūrė, nes J. Wilkui atlikti perdavimo nepavyko.

Po keturių minučių baudos aikštelėje atsidūręs Deividas Šemberas kamuolį pasiuntė tiesiai varžovų vartininkui į rankas.

72-ą minutę šūviu iš toli nuginkluoti lietuvių vartininką pabandė Soudani, o jau kitoje atakoje žalgiriečio S. Kerlos galva smūgiuotas kamuolys skriejo virš skersinio.

82-ą minutę „Žalgirį“ nuo trečio įvarčio išgelbėjo virpstas. Galingai kamuolį kaire koja smūgiavo 17-metis Ante Čoričius.

Po trijų minučių iš itin toli „iššovė“ Egidijus Vaitkūnas, bet gynėjui pataikyti į vartų plotą nepavyko.

Netrukus į kontrataką pasileido Zagrebo komandos žaidėjai. Vilniečius vėl išgelbėjo A. Vaitkūnas, atrėmęs Soudani smūgį galva.

88-ą minutę kamuolys pabuvojo ir „Dinamo“ ekipos vartuose. Tiesa, teisėjas Serge Nyuiandzi įvarčio neįskaitė, nes skyrė šiam pražangą.

Rungtynės taip ir baigėsi: rezultatu 2:0 laimėjo „Dinamo“ klubas. Bendru rezultatu 4:0 triumfavę kroatai kitame etape susitiks su „Aalborg“ ekipa, o žalgiriečiai bandys apginti Lietuvos čempionų titulą.

Rungtynės:

Vilniaus „Žalgiris“ 0 - 2 Zagrebo „Dinamo“ (pirmas mačas - 0:2)
47' [0 - 1] El Arabi Hilal Soudani
49' [0 - 2] Jozo Šimunovič

Įvairių šaltinių duomenimis, į Vilnių stebėti rungtynių su „Žalgiriu“ atkeliavo apie 200 kroatų aistruolių. Buvo baiminamasi, kad susiskaldę ir prieš komandos vadovą nusiteikę sirgaliai gali susiremti ir sukelti riaušes. Vis tik jokių incidentų užfiksuota nebuvo.

Šį sezoną „Dinamo“ biudžetas siekia 15 mln. eurų (per 50 mln. litų). Palyginimui, „Žalgirio“ piniginė plonesnė daugiau nei penkis kartus – 9 mln. litų.

DELFI primena, kad Kroatijos čempionų gretose – trys pasaulio čempionate dalyvavę žaidėjai. Tai: Kroatijos rinktinės saugas Marcelo Brozovičius, Alžyro komandos puolėjas El Arbi Hillelis Soudani ir portugalų vartininkas Eduardo.

Kitų antradienio UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynių rezultatai:

Nikšičiaus „Sutjeska“ 0 - 3 Tiraspolio „Sheriff“ (pirmas mačas - 0:2)

„Dudelange“ 1 - 1 Razgrado „Ludogorec“ (pirmas mačas - 0:4)

Talino „Levadia“ 1 - 1 Prahos „Sparta“ (pirmas mačas - 0:7)

Agdamo „Qarabag“ 4 - 0 „Valletta“ (pirmas mačas - 1:0)

Tel Avivo „Maccabi“ 2 - 0 Santa Kolomos FC (pirmas mačas - 1:0)

„The New Saints“ 0 - 2 Brasislavos „Slovan“ (pirmas mačas - 0:1)

Torshauno „Havnar“ 1 - 3 Belgrado „Partizan“ (pirmas mačas - 0:3)

Korčės „Skenderbeu“ 1 - 1 Borisovo BATE (pirmas mačas - 0:0)

„Debrecen“ 2 - 0 Belfasto „Cliftonville“ (pirmas mačas - 0:0)

Glazgo „Celtic“ 4 - 0 Reikjaviko KR (pirmas mačas - 1:0)

UEFA Europos lygos atrankos rezultatas:

Sarajevo „Željezničar 2 - 2 Skopjės „Metalurg“ (pirmas mačas - 0:0)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)