Tokią idėją 54 UEFA priklausančių nacionalinių federacijų vadovai aptarė Maltoje vykusiame susitikime.

„Yra labai daug klubų, kuriems pasirodymas Europoje prasideda ir baigiasi liepą. Pirmiausia, tai – mažų šalių komandos. Be abejo, ir Lietuvai naujas turnyras duotų naudos, nes didintų sirgalių susidomėjimą ir klubų pajamas“, – DELFI teigė Maltoje viešėjęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Vis dėlto kol kas UEFA neturi konkrečių planų dėl naujo turnyro organizavimo – jos atstovų teigimu, iki 2018 metų keisti dabartinio varžybų modelio nesiruošiama.

„Kol kas tai tik UEFA klubų varžybų komiteto iškelta idėja, ir labai gerai, kad nuspręsta su federacijomis ją apsvarstyti. Lieka daug klausimų, kaip trečias turnyras paveiktų Čempionų ir Europos lygų prestižą, kaip būtų skirstomos pajamos, kaip keistųsi tvarkaraščiai“, – aiškino E. Eimontas.

Tris turnyrus klubams UEFA rengė iki 1999 metų, kuomet prie tuomečių UEFA taurės varžybų buvo prijungta Taurių laimėtojų taurė.

Susitikime Maltoje nacionalinių federacijų lyderiai ne tik tarėsi dėl naujovių, bet ir patys išmėgino kojų taiklumą. Pasidalinę į prezidentų ir generalinių sekretorių komandas, jie sužaidė draugišką mačą, kurį rezultatu 10:9 laimėjo UEFA vadovo Michelio Platini vedami prezidentai.

Rungtynėms teisėjavo Švedijos ir Olandijos federacijų prezidentai – atitinkamai Karlas-Erikas Nilssonas ir Michaelas van Praagas.

„Juokavome, kad varžovų pergalę lėmė tai, jog abu teisėjai – prezidentai“, – šypsojosi E. Eimontas.

Beje, prezidentų komanda laimėjo be Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovo Juliaus Kvedaro pagalbos – pastarasis susitikime Maltoje nedalyvavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)