Atsakoma dvikova numatyta lapkričio 3 d., bet sunkiai tikėtina, kad žalgiriečiai nusileis kauniečiams didesniu, negu 5 įvarčių skirtumu.

Du įvarčius „Žalgiriui“ pelnė brazilas Lucas Gaucho 59-ą ir 69-ą minutėmis, po vieną įmušė prancūzas Serge'as Nyuiadzi 15-ą, Mantas Kuklys 29-ą ir kroatas Andro Švrljuga 42-ą minutėmis. Kaunietis Andrius Velička 64-ą minutę nerealizavo 11 metrų baudinio.




Lietuvos pirmenybėse „Žalgiris“ taip pat įveikė „Spyrį“ visus keturis kartus.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 5 - 0 „Spyris“

15' Serge Nyuiadzi [1 - 0]
29' Mantas Kuklys [2 - 0]
42' Andro Švrljuga [3 - 0]
59' Lucas Gaucho [4 - 0]
69' Lucas Gaucho [5 - 0]

64' Andrius Velička („Spyris“) nerealizavo 11 metrų baudinio

„Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Algis Jankauskas, Donovanas Slijngardas, Linas Pilibaitis (46‘ Paulius Jnaušauskas), Mantas Kuklys, Danielis Romanovskis, Serge‘as Nyuiadzi, Darvydas Šernas (46‘ Tautvydas Eliošius), Elivelto Ribeiro Dantas (46‘ Lucasas Gaucho).

Rungtynių eiga

Pirmą įvartį žalgiriečiai pelnė jau 15-ą žaidimo minutę, kuomet po gražios perdavimų kombinacijos vienas prieš vartininką atsidūrė S. Nyuiadzi. Legionierius šios dovanos neiššvaistė, o jo smūgio į tolimą vartų kampą varžovų vartininkas atremti nepajėgė – 1:0.

Žalgiriečiai netruko pelnyti ir antrą įvartį. Prabėgus kiek mažiau nei 15 minučių M. Kuklys gavo perdavimą šalia vartų ir juvelyriškai tiksliu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą ir išvalė jame esančius voratinklius. Nors ir smūgis nebuvo stiprus, tačiau labai klastingas ir vartininkas suabejojęs net nešoko jo atremti – 2:0.

Tuo varžovų bėdos pirmame kėlinyje nesibaigė. Jau besibaigiant jam gražaus paso sulaukęs A. Švrljuga atsidūrė vienas prieš priešininkų vartininką ir lengvai jį nuginklavo. Rezultatas po šio smūgio tapo jau 3:0.

Daugiau pavojingų progų per likusį laiką komandos nesukūrė, o į persirengimo kambarius komandos žengė nepakitusiu rezultatu – 3:0.

Antras kėlinys prasidėjo taip pat aktyviu abejų komandų žaidimu. Progą pasižymėti turėjo varžovai, tačiau šioje situacijoje patikimai žaidė po traumos sugrįžęs Armantas Vitkauskas.

Ketvirtą dūrį į „Spyrio“ paširdžius smeigė po keitimo pasirodęs L. Gaucho. Taip pat po keitimo pasirodęs Tautvydas Eliošius puikiai pamatė atsidengusį D. Slijngardą ir perdavė jam kamuolį į kraštą, legionierius nieko nelaukdamas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur L. Gaucho beliko lengvai pasiųsti kamuolį į vartus – 4:0.

64-ą žaidimo minutę „Žalgirio“ fanus sunerimti privertė tas pats D. Slijngardas, kuris neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir ne tik prieš save išvydo geltoną kortelę, tačiau teisėjas dar ir parodė į 11 metrų žymą. Čia driokstelėjo A. Vitkauskas, kuris užtikrintai atrėmė Andriaus Veličkos bandymą sušvelninti rezultatą ir išlaikė savo vartus „sausus“.

Netrukus pasitvirtino sena futbolo taisyklė – nemuši tu, įmuša tau. Eilinį kartą praskuodęs dešiniuoju kraštu, A. Švrljuga atliko tiesiog idealų perdavimą brazilui, kuriam beliko ir vėl nedengiamam pasiųsti kamuolį į vartus – 5:0.

Vos po kelių akimirkų vienas prieš vartininką atsidūrė ir „Žalgirio“ gretose debiutavęs T. Eliošius, tačiau saugas akimirką sudelsė ir jo smūgį atrėmė laiku pribėgęs vartininkas.

Po tokios įvarčių tirados kauniečiai tiesiog palūžo ir, atrodo, labiau laukė rungtynių pabaigos nei bandė bent sušvelninti rezultatą. Tokią progą jie turėjo antro kėlinio pabaigoje, tačiau prie pat vartų laisvas atsidūręs varžovų žaidėjas tiesiog pasiuntė kamuolį virš vartų.

Pirma komandų akistata LFF taurės ketvirtfinalyje baigėsi užtikrinta žalgiriečių pergale, o, matyt, formalumu tapsiančios atsakomos rungtynės įvyks lapkričio 3-ią Kaune.

Likusios trejos ketvirtfinalio pirmos rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį.

Susitinka:

Klaipėdos „Atlantas“ (A lyga) - FK „Trakai“ (A lyga);
Marijampolės „Sūduva“ (A lyga) - Jonavos „Lietava“ (I lyga);
Kauno „Stumbras“ (A lyga) - Utenos „Utenis“ (A lyga).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)