Sostinės ekipai pirmą kartą dirbtinę renovuoto LFF stadiono dangą teko išbandyti 2011 metais – tada 25-ojo turo rungtynėse vilniečiai, prieš tai rungtyniavę kituose miestuose, 3:0 sutriuškino „Klaipėdą“. Į tą mačą futbolo išsiilgę vilniečiai susirinko gausiai. Anot oficialaus protokolo, pergalę prieš uostamiesčio klubą stebėjo 3000 žmonių.

Varžovams teko palikti Vilnių nuleistomis galvomis ir toliau: 2012 metų 2-ajame ture Klaipėdos „Atlantas“ buvo sutriuškintas 7:0, 2013 metų sezono 6-ame ture 2:0 buvo palaužtas Panevėžio „Ekranas“, o 2014 bei 2015 metų 1-uose turuose atitinkamai 3:1 ir 2:0 nepalikta vilčių „Šiauliams“ bei Utenos „Uteniui“. Praėjusiais metais žalgiriečiai į LFF stadioną grįžo 7-ajame ture ir palaužė „Kauno Žalgirį“ rezultatu 3:0.

„Mums labiau patinka žaisti LFF stadione, kur galima demonstruoti greitesnį futbolą. „Sportimoje“ kamuolys rieda lėčiau, o šiame stadione jaučiamės komfortabiliau ir labiau pasitikintys savimi“, – būsimo stadiono privalumus įžvelgė žalgirietis Bahrudinas Atajičius.

Artėjančioje dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“ spręsis, kuri komanda pirmaus po pirmojo čempionato rato. „Žalgiris“ savo sąskaitoje po šešių turų turi 15 taškų, o marijampoliečiai – trimis mažiau. Jeigu pergalę iškovos svečiai, jie išsiverš į priekį dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato.

Šio mačo svarbą ir prioritetą žaisti atvirame ore akcentuoja ir komandos saugas Mantas Kuklys: „Žaisti atviroje erdvėje yra pliusas futbolininkams. Jei bus truputį šlapesnė veja, tada kamuolys greičiau judės. Mums taip yra smagiau ir geriau. Šios rungtynės parodys, kuri komanda nusipelno būti pirmoje turnyro lentelės vietoje“.

7-ojo A lygos turo rungtynės su „Sūduva“ įvyks trečiadienį, balandžio 19-ąją dieną. Dvikovos LFF stadione pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)