Prie „Žalgirio“ komandos vairo turėjo stoti 39-erių ispanas Juanas Ferrando. Šis treneris pastaruoju metu dirbo Graikijos „Volos“ klube, kurį vos per du sezonus iš trečios šalies lygos išvedė į Graikijos Superlygą.

Perspektyvus treneris sėkmingai dirbo ir Tiraspolio „Sheriff“ ekipoje, su kuria iškovojo Moldovos Supertaurę ir pateko į UEFA Europos lygos grupių turnyrą. Jis taip pat treniravo Graikijos „Ergotelis“, „Malaga B“ ir kitas Ispanijos komandas.

Pabaigus derybas dėl sutarties buvo suplanuota, jog treneris prie Vilniaus „Žalgirio“ prisijungs prieš pasiruošimo sezonui pradžią ir jau vadovaus pirmajai treniruotei pirmadienį.

Tačiau J. Ferrando sveikatos būklė pastarosiomis dienomis ženkliai pablogėjo ir tapo kritine. Tai reiškia, kad nenustatytą laiko tarpą treneris praleis medikų globoje Ispanijoje.

„Labai atsakingai ieškojome naujojo trenerio, buvo atliktas didelis darbas. J. Ferrando paliko puikų įspūdį – tai perspektyvus treneris, kuris jau pasiekė gerų rezultatų ir turintis daug patirties. Deja, susiklostė itin nemaloni ir netikėta, nuo mūsų valios nepriklausanti, išties neeilinė situacija. Šiuo metu pirmiausia norisi palinkėti treneriui sveikatos. Tai svarbiausia. Su juo aptarėme visą susidariusią padėtį ir esame priversti tęsti vyriausiojo trenerio paieškas“, – fkzalgiris.lt kalbėjo „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė.

Vilniaus „Žalgiryje“ J. Ferrando talkininku pasikvietė 49-erių tautietį Victorą Basadre. Jie kartu pastaruoju metu dirbo „Volas“ klube. V. Basadre yra sukaupęs nemažai patirties dirbdamas įvairiuose Ispanijos klubuose ir turi UEFA „Pro“ licenciją.

„Priimtas sprendimas, kad V. Basadre, kaip ir buvo planuota, atvyks į Lietuvą. Ispanas vadovaus treniruočių procesui pasiruošimo pradžioje. Tuo pat metu vyksta intensyvi vyriausiojo trenerio paieška. Situacija nėra maloni, tačiau norime ją paaiškinti atvirai, kad nekiltų nereikalingų spekuliacijų. Tik dėl šios priežasties apie sutartį su J. Ferrando nebuvo pranešta anksčiau“, – sakė V. Venslovaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)