„Žalgiris“ sostinės LFF stadione svečius iš Suvalkijos palaužė 1:0 bei privertė juos A lygoje patirti antrąjį pralaimėjimą iš eilės.

Nors tokio pobūdžio rungtynėms neretai būdingas atsargus futbolas, abi komandos iš karto ėmė demonstruoti, kad neketina užsiimti vadinama žvalgyba.

Vos prasidėjus susitikimui abipusiai aštrūs išpuoliai keitė vienas kitą. Labai arti tikslo buvo „Sūduvos“ saugas Ovidijus Verbickas, bet nesėkmingai nuo jo atšokęs kamuolys nusileido už vartų. Žalgiriečio Sauliaus Mikoliūno pavojingą smūgį atrėmė vartininkas Ivanas Kardumas.

Kai žaidimas aprimo, šeimininkai sudavė varžovams kirtį. 26 minutę aikštės viduryje Marko Tomičius išmušė kamuolį Tosaintui Rickettsui iš po kojų, Tomislavas Kišas apsikeitė perdavimais su Pau Moreriu ir tolimu smūgiu pelnė įvartį.

Tai buvo jau 6–asis T. Kišo tikslus smūgis šį sezoną.

Vilniečių džiaugsmą pritemdė atsinaujinusi Liviu Antalio trauma – 37 minutę rumunas pasiprašė pakeičiamas.

Pirmas kėlinys baigėsi „Sūduvos“ saugo Grato Sirgėdo prasiveržimu ir smūgiu greta virpsto.

Po pertraukos „Žalgirio“ futbolininkai stengėsi sulėtinti žaidimo spartą. Tuo metu „Sūduva“, į aikštę metusi jaunąjį Paulių Golubicką, vis labiau įsitvirtino aikštės viduryje ir reguliariai kėlė įtampą vilniečių gynybai.

Nuobodžiauti neteko ir I. Kardumui. Antro kėlinio viduryje „Sūduvos“ vartų sargas į kampinį nukreipė S. Mikoliūno iš toli smūgiuotą kamuolį.

Nors žalgiriečiai kurį laiką buvo atidavę varžovams iniciatyvą, tačiau čempionams sukurti galimybių rezultatui išlyginti neleido, pasitikdavo juos iš arti ir nevengdavo paspausti. Tuo metu būdami su kamuoliu patys, vilniečiai neskubėdavo, taip vargindami oponentus.

Vilniečiai pasiekė revanšą už sezono starte LFF Supertaurės rungtynėse Marijampolėje patirtą nesėkmę 0:2.

Prieš savaitę „Sūduva“ kiek netikėtai 0:2 nusileido Kauno „Stumbro“ futbolininkams.

„Žalgiris“ su 13 taškų čempionate žygiuoja pirmas, o 9 taškus turinti „Sūduva“ yra ketvirta.

Kitose sekmadienio rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Sostinės ekipa po labai atkaklios kovos 5-ojo turo susitikime išvykoje 2:1 įveikė čempionato debiutantą „Panevėžį“.

Pirmame kėlinyje aktyviai rungtyniavo „Trakų“ atakų lyderis Teremas Moffi. 19-metis puolėjas iš Nigerijos kėlė daug rūpesčių „Panevėžio“ gynybai, tačiau savo ketvirtąjį įvartį šiame sezone pelnė tolimu smūgiu.

24-ąją minutę T. Moffi susistabdė kamuolį maždaug 25 metrų atstumu nuo vartų bei galingu smūgiu nuginklavo Marių Suvaizdį.

Pirmame kėlinyje svečiai neišnaudojo dar kelių dėkingų progų, bet rezultatą padvigubino 54-ąją minutę. Donatas Kazlauskas atliko perdavimą Artiomui Gurenkai, kuriam beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Tai buvo antrasis baltarusio įvartis sugrįžus į Lietuvą.

Tokia įvykių eiga pažadino „Panevėžį“ ir šis jau kitos atakos metu sušvelnino rezultatą. 56-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Tadas Eliošius gražiu smūgiu vienu lietimu atgaivino intrigą. Tiesa, vartų sargui Tomui Švedkauskui buvo sunku išgelbėti savo komandą, kadangi kamuolys šiek tiek galva lietė Justinas Januševskis.

Po įmušto įvarčio panevėžiečiams užaugo sparnai: porą sykių komandą gelbėjo T. Švedkauskas, o sykį vartininkas savo komandai niekuo padėti jau nebegalėjo.

Pauliaus Janušausko smūgiuotas kamuolys skriejo į vartus, tačiau Pavelas Krukas neapdairiai jį pamušė į vartus – buvo užfiksuota nuošalė.

„Riteriai“ šiaip ne taip atsilaikė ir iškovojo antrą pergalę iš eilės, Panevėžio ekipa su vienu tašku lieka turnyro lentelės apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)