Rezultatas:

„Legia“ 2 - 0 „Žalgiris“

24' Radovič [1 - 0]
30' Ljuboja [2 - 0]

„Legia“: Wojciech Skaba, Jakub Rzežniczak (61' Artur Jędrzejczyk), Marcin Komorowski, Michal Żewłakow, Jakub Wawrzyniak, Michal Kucharczyk (72' Moshe Ohajon), Janusz Gol, Ariel Borysiuk, Miroslav Radovič, Maciej Rybus (46' Michal Hubnik), Danijel Ljuboja (61' Manu).

„Žalgiris“:: Marius Rapalis (86’ Aivaras Bražinskas), Mario Jokičius (46’ Luka Peričius), Georgas Freidgeimas, Algis Jankauskas, Egidijus Vaitkūnas (46’ Nerijus Astrauskas), Aleksandras Kuranevas (46’ Tomislavas Prekratičius), Vaidas Šilėnas, Arminas Vaskela (80’ Edgaras Mastianica), Andrejus Nagumanovas, Mario Grgurovičius (80’ Pavelas Zubovas), Deivydas Matulevičius (65 Artūras Jeršovas).

Komentaras

„Pralaimėjome, bet komandos žaidimu esu patenkintas, - po rungtynių sakė „Žalgirio“ vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius. – Varžovų meistriškumas aukštesnis, bet mes tikrai nesirūpinome tik savo vartų saugumu. Žaidėme savo žaidimą, stengėmės kontroliuoti kamuolį, sukūrėme ir kelias progas, po kurių galėjome pelnyti įvartį.

Mes ir įvarčius prasileidome po to, kai puldami prarasdavome kamuolį. Varžovai pasinaudojo mūsų gynėjų pozicinio išsidėstymo klaidomis ir pelnė kontratakuodami du įvarčius. Žaidžiant su tokio lygio varžovais klaidos retai atleidžiamos“.

Vilniečių treneris rungtynėse su „Legia“ ekipa leido žaisti aštuoniolikai žaidėjų.

„Keitimus atlikome ne dėl to, kad kuris nors blogai žaidė. Antradienį jau laukia Lietuvos A lygos čempionato rungtynės su Tauragės „Tauru“, todėl privalėjome taupyti žaidėjų jėgas“, - sakė V. Stankevičius

„Pepsi“ stadione „Legia“ ir „Žalgirio“ dvikovą stebėjo apie 10 tūkst. žiūrovų. Žalgiriečius sužavėjo puiki atmosfera rungtynių metu.

„Stadionas puikus, gausus žiūrovų būrys sukūrė puikią atmosferą. „Legia“ fanai nustebino gerąja prasme – skanduotės, pagarbos ženklai varžovui. Džiaugiuosi, kad vaikinai pajautė tikrą futbolo atmosferą, nors rungtynių pradžioje ir buvo baimės ar visi susitvarkys su jauduliu. Mums labai reikia tokių rungtynių ir nereikia bijoti pralaimėti. Tik tokiose dvikovose galime tobulėti“, - įsitikinęs „Žalgirio“ strategas.

Nuo sekmadienio Lenkijoje treniruočių stovyklą surengusiems žalgiriečiams rungtynės su „Legia“ komanda buvo trečias draugiškas susitikimas per penkias dienas. Pirmadienį vilniečiai Opalenicos mieste po labai atkaklios kovos 0:1 pralaimėjo Izraelio aukščiausios lygos Beer Ševos „Hapoel“ komandai, o trečiadienį 4:2 įveikė Kipro aukščiausios lygos „FC Ermis“ komandą.

„Treniruočių stovykla ir trejos draugiškos rungtynėms mums buvo labai naudingos. Komandoje atsirado naujų žaidėjų ir tai buvo puiki proga juos išbandyti. Per savaitę ar dvi sunku visiškai pritapti prie komandos, bet, manau, kad laikui bėgant naujokai sustiprins komandą ir duos naudos kovojant Lietuvos čempionate“, - tikisi V. Stankevičius. – Pralaimėjome stovyklos metu dvejas rungtynes, bet įgijome patirties. Pamatėme savo klaidas, kurias turėsime taisyti. Po stovyklose su nebloga nuotaika grįžtame namo“.

Šeštadienį į Vilnių sugrįžusiems žalgiriečiams neteks ilgai ilsėtis. Jau antradienį jų laukia Lietuvos A lygos čempionato rungtynės Gargžduose su Tauragės „Tauru“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją