„Komplektuojame komandą UEFA Čempionų lygai. Smagu, kad pavyksta sugrąžinti į Lietuvą tokius žaidėjus kaip Andrius Skerla, Deividas Šemberas ir dabar – S. Mikoliūnas“, – DELFI sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

DELFI žiniomis, vilniečiai S. Mikoliūną į gimtąjį miestą viliojo dar prieš metus, bet tuomet Krymo aneksijos paralyžuotą „Sevastopol“ klubą palikęs žaidėjas iškeliavo į Baltarusiją ir apsivilko Saligorsko „Šachtior“ marškinėlius.

Praėjusiame Baltarusijos aukščiausiosios lygos sezone S. Mikoliūnas sužaidė 25 rungtynes, įmušė 4 įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Dar vieną taiklų smūgį lietuvis pridėjo Baltarusijos taurės turnyre.

Būsimo žalgiriečio vedamas Saligorsko klubas pirmenybėse užėmė trečią vietą, o taurės varžybose nukeliavo iki finalo.

Vilniaus „Šviesos“ ekipoje karjerą pradėjęs S. Mikoliūnas sportinį piką buvo pasiekęs Edinburgo „Hearts“ (Škotija) gretose, kuriose žaidė 2005-2009 metais. Saugas taip pat yra vilkėjęs FBK „Kauno“ ir Kijevo „Arsenal“ (Ukraina) marškinėlius.

Nacionalinėje komandoje jis sužaidė 73 rungtynes ir pagal šį rodiklį tarp visų laikų Lietuvos futbolininkų užima trečią vietą. Tiesa, penkiskart pasižymėjusio žaidėjo pastaruoju metu į rinktinę jos vairininkas Igoris Pankratjevas nebekviesdavo.

„Žalgirio“ starto vienuolikėje S. Mikoliūnas turėtų pakeisti Vilnių palikusį vieną komandos lyderių kroatą Andro Švrljugą.

A. Švrljuga į Lietuvos sostinę atvyko 2012 metų vasarą iš Rijekos HNK klubo. Nuo to laiko 30-metis futbolininkas žaliai baltą aprangą vilkėjo 132-ejose rungtynėse.

Gynėjo ir saugo pozicijoje žaidęs A. Švrljuga per šį laikotarpį pelnė 17 įvarčių ir atliko 23 rezultatyvius perdavimus, o jo atliktas neįtikėtinai tikslus smūgis į „Trakų“ ekipos vartus tapo gražiausiu 2015 metų sezono įvarčiu.

Andro Švrljuga (fkzalgiris.lt nuotr.)

Trečią iš eilės čempionų titulą šiemet su „Žalgiriu“ iškovojęs futbolininkas sulaukė įvertinimo ir iš ištikimiausių ekipos fanų. Tradiciniuose geriausio sezono žaidėjo rinkimuose „Pietų IV“ savo balsų daugumą skyrė šiam legionieriui.

„Noriu padėkoti visiems, kurie palaikė komandą ir mane. Kiekvieną kartą pasirodęs aikštėje atiduodavau visas jėgas, žaidžiau iš visos širdies. Esu laimingas, nes žinau, kad jums tai buvo taip pat svarbu, kaip ir man. Verčiu naują puslapį gyvenime, su mintimi, jog palikau savo žymę šiame klube. Visuomet prisiminsiu gražias akimirkas, kurias išgyvenome kartu. Pirmoji meilė niekuomet nelieka užmiršta. Ačiū“, – atsisveikinimo laiške rašė kroatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)