Nuo pirmųjų dvikovos minučių iniciatyva ir kamuolio kontrolė priklausė aikštės šeimininkams, tačiau pavojingų momentų prie kompaktiškai gynyboje žaidusios „Dainavos“ vartų sukurti nesisekė. 7-ąją minutę prie baudos aikštelės ribų alytiškiai nugriovė Rytį Leliūgą. Baudos smūgiu Mantas Kuklys pataikė į gyvatvorę.

9-ąją minutę Artūras Žulpa galėjo išvesti savo komandą į priekį. Po kampinio kamuolys atšoko „Žalgirio“ saugui, kuris pabandė gudriai pasiųsti kamuolį į vartus, tikėdamasis, kad galbūt jį pataisys komandos draugai, tačiau smūgis tikslo nepasiekė.

Atlaikiusi pirmąsias vilniečių atakas, „Dainava“ įsidrąsino ir vis dažniau atsidurdavo varžovų aikštės pusėje. Kėlinio viduryje visa svečių komanda griebėsi už galvų, kai fantastiškos progos neišnaudojo Mindaugas Strauka. Alytiškis išbėgo vienas prieš vartus, lengvai suklaidino toli išbėgusį Armantą Vitkauska, tačiau, smūgiavo taip nevykusiai, kad vartininkui į pagalbą atskubėjęs Algis Jankauskas be vargo sugebėjo atmušti lėtai į tuščius vartus riedantį kamuolį.

Ši alytiškiu proga nepažadino vilniečių, kurių puolimas ir toliau atrodė vangiai. Visgi 42-ąją minutę aktyviai žaidęs R. Leliūga atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Serge Nyuiadziui, kuris iki tol rimto darbo neturėjusiam Donatui Mikučioniui nepaliko jokių šansų išgelbėti komandą.

Dar po trijų minučių R. Leliūga atliko antrą puikų perdavimą į baudos aikštelę, tačiau puikiai sužaidė „Dainavos“ gynėjas, paskutinę akimirką sugebėjęs išmušti kamuolį iš po Kamilio Bilinskio kojų.

Ne vieną oro dvikovą po standartinių padėčių pirmoje dvikovos pusėje laimėjęs A.Jankauskas galėjo padvigubinti rezultatą 49-ąją minutę, M. Kukliui pakėlus kamuolį, bet koja į tolimą vartų kampą smūgiavo netaikliai.

Dar po keturių minučių už galvos griebėsi Pavelas Komolovas. Legionieriui baudos aikštelėje nukrito kamuolys, kai D. Mikočionis atrėmė labai pavojingą S. Nyuiadzio perdavimą, tačiau jo stiprų smūgį nuo vartų linijos atmušė Nerijus Kavaliauskas.

Reta „Dainavos“ ataka antrajame kėlinyje pasibaigė pavojingu Luko Sendžiko smūgiu iš dešiniojo baudos aikštelės krašto 66-ąją minutę. Gavęs perdavimą, saugas gražiai suklaidino Egididijų Vaitkūną ir pabandė nukreipti kamuolį į tolimą vartų kampą, bet į vartus nepataikė.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Andrius Velička iškart ėmė grasinti svečių vartams. Vieną jo tolimą smūgį į apatinį vartų kampą 74-ąją minutę į kampinį koja nukreipė gynėjas. Po dviejų minučių M. Kuklys atliko puikų aukštą perdavimą į baudos aikštelę, bet vienas prieš vartus iššokęs puolėjas galva smūgiavo nestipriai ir D.Mikučionis nesunkiai kamuolį pagavo.

Per likusį laiką vilniečiai ir toliau atakavo varžovų vartus, bet pavojingų momentų nesukūrė.

***

Kitose rungtynėse Pakruojo „Kruoja“ 3:1 (0:1) įveikė turnyro lentelės kaimynę „Bangą“. Visus tris įvarčius nugalėtojams pelnė Ričardas Beniušis.

„Bangos“ gerbėjai turėjo nustebti starto vienuolikėje neišvydę net kelių pagrindinės sudėties futbolininkų. Be Aurelijaus Staponkos, Žilvino Banio, Evaldo Grigaičio, Manto Gudausko rungtynes pradėję aikštės šeimininkai niekuo nenusileido bene stipriausios sudėties į Gargždus atvykusiai „Kruojai“.

Pirmieji progą susikūrė svečiai, Karoliui Urbaičiui prasižengus prieš R.Beniušį baudos aikštelės prieigose. Donanto Strockio baudos smūgis atsitrenkė į gyvatvorę ir nuskriejo už galinės linijos.

Gargždiškiai rengė pavojingus išpuolius žaisdami ties nuošalės riba ir pasinaudodami tuo, kad svečiai rungtyniavo aukštai pastumta gynybos linija. Jau 13-ąją minutę pirmąsias rungtynes starto sudėtyje žaidęs Andrius Marcinkevičius galėjo nubausti „Kruojos“ gynybą, tačiau, iššokęs vienas prieš vartus, nesugebėjo pergudrauti Mario Eltermanio.

22-ąją minutę po ilgo perdavimo iš aikštės gilumos Davydas Arlauskis galva nepataikė į kamuolį, tuo pasinaudojęs A.Marcinkevičius dar kartą išbėgo prieš M. Eltermanį ir savo antrąjį šansą išnaudojo.

Praleidusi įvartį, „Kruoja“ metėsi į priekį, tačiau atakos buvo labai vienpusiškos, stengiantis ilgais ir aukštais perdavimais surasti R. Beniušį, tačiau aikštės šeimininkai tokioms Pakruojo ekipos atakoms buvo pasiruošusi ir didesnių nemalonumų išvengė.

Kėlinio pabaigoje po perdavimo iš kairiojo krašto efektingai, neleisdamas nusileisti kamuoliui ant žemės, smūgiavo Alfredas Skroblas, bet pataikė į varžovą, uždirbdamas kampinį. Jo metu pavojingai galva kamuolį smūgiavo R. Beniušis, tačiau į vartus nepataikė.

Netrukus po pertraukos rezultatyviausias „Kruojos“ futbolininkas savo žodį tarė. 49-ąją minutę puolėjas perėmė kamuolį iš neapdairiai sužaidusio varžovo ir puikiu smūgiu iš maždaug 20 metrų pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Išlyginusi rezultatą, „Kruoja“ nemažino apsukų ir toliau rengė pavojingus išpuolius. 65-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Yamadou Keita puikiai prasiveržė kairiuoju krašto ir perdavė kamuolį Nerijui Mačiuliui, kuris technišku vienu lietimu prieš vartus išvedė R. Beniušį. Puolėjas šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į tolimą vartų tinklą, nepalikdamas Vitalijui Mirnyj jokių šansų.

Kėlinio viduryje „Bangos“ situacija dar labiau komplikavosi, kai vos per tris minutes dvi geltonas korteles užsidirbo ir aikštę buvo priverstas palikti po keitimo pasirodęs ir vos 10 minučių sužaidęs Evaldas Grigaitis.

81-ąją minutę E. Beniušis galėjo išspręsti visus rungtynių klausimus, tačiau, paliktas be priežiūros baudos aikštelėje, apmaudžiai nepataikė į kamuolį po perdavimo iš dešiniojo krašto.

Nors kėlinio pabaigoje „Dainava“ pabandė surengti lemiamą šturmą, įvartis krito į aikštės šeimininkų vartus. 90-ąją minutę savo ir komandos trečiąjį įvartį įmušė R. Beniušis.

Visi rezultatai:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 - 0 Alytaus „Dainava“
42' [0 - 1] Serge Nyuiadzi

Gargždų „Banga“ 1 - 3 Pakruojo „Kruoja
22' [1 - 0] Andrius Marcinkevičius
49' [1 - 1] Ričardas Beniušis
65' [1 - 2] Ričardas Beniušis
90' [1 - 2] Ričardas Beniušis

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 0 Panevėžio „Ekranas

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD „Žalgiris“27223272:1269
2.Klaipėdos „Atlantas“27184552:2158
3.Panevėžio „Ekranas“28183753:3157
4.Marijampolės „Sūduva“29158664:3053
5.Pakruojo „Kruoja“27127836:3743
6.Gargždų „Banga“28931636:5230
7.Šiaulių „Šiauliai“28661630:5424
8.Alytaus „Dainava“28442026:6516
9.Tauragės „Tauras“28122519:865

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N. Valskis („Sūduva“) – 24 įvarčiai, K. Bilinskis („Žalgiris“) –20, E. Razulis („Atlantas“) – 17, A. Staponka („Banga“) ir R. Beniušis („Kruoja“) – po 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)