Mačo pradžia buvo sunki abiems komandoms. Žaidimas daugiausia vyko aikštės viduryje, daug netikslių perdavimų ir mažai pavojingų atakų. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi – be didesnių pavojų prie abiejų komandų vartų.

Antrajame kėlinyje į aikštę vietoje Ramūno Radavičiaus žengė Andrius Velička, o sirgalių karštai aplodismentais palydėtą Andrių Skerlą pakeitė Algis Jankauskas.

Po šių keitimų „Jagiellonia“ paleido į darbą savo puolimo arsenalą. 50 min. po sumaišties baudos aikštelėje šeimininkų komandos puolėjas Nika Dzalamidzė klastingu smūgiu įveikė vartininką Aivarą Bražinską ir pelnė pirmą rungtynių įvartį.

68 min. sėkmingai įveikęs vilniečių gynybą antrą įvartį pelnė Pavelas Drazba, o po 4 minučių Adamas Dzvigala žalgiriečių vartininką A. Bražinską privertė traukti kamuolį iš tinklo trečią kartą.

Po šių įvarčių situacija aikštėje nepasikeitė – „Žalgiriui“ visų rungtynių metu nepavyko surengti nė vienos ypač pavojingos atakos, o šeimininkai ir toliau demonstravo savo jėgą.

Paskutinę rungtynių minutę „Jagiellonia“ futbolininkai įmušė dar vieną įvartį, tačiau pakilus šoninio teisėjo vėliavai įvartis nebuvo įskaitytas.

Po mačo abiejų ekipų treneriai teigė, kad rungtynės buvo naudingos.

„Žalgirio“ treneris Marekas Zubas: „Šios rungtynės mums davė didelės naudos, kadangi Lietuvoje mes žaidžiame daug mačų su tomis pačiomis ekipomis. Mums svarbu žaisti su stipriu varžovu, kad turėtume galimybę išmokti ką nors naujo. Ypač patirtis naudinga jauniems futbolininkams, kurie tokiam lygyje žaisti nėra pratę. Net išbėgimas į aikštę kelioms minutėms yra reikšmingas – žaidėjai pajunta atmosferą, meistriškumą ir varžovų skirtumą“.

„Jagiellonia“ treneris Piotras Stokoviecas: „Šios rungtynės buvo mūsų nedidelio treniruočių ciklo pabaiga, džiaugiamės, kad turėjome progą sužaisti su Lietuvos komanda. Susitikimo metu išbandėme keletą naujų ir jaunų žaidėjų. Dabar ruošimės ateinančioms čempionato rungtynėms“.

Rezultatas:

„Jagiellonia“ 3 – 0 „Žalgiris“

50' [1-0] N. Dzalamidzė
68' [2–0] P. Drazba
72' [3–0] A. Dzvigala

Vilniaus „Žalgiris“ žaidė tokios sudėties: Aivaras Bražinskas (77' Ignas Plūkas), Vaidotas Šilėnas, Andrius Skerla (45' Algis Jankauskas), Luka Peričius, Georgas Freidgeimas (55' Eivinas Zagurskas), Andro Švrljuga, Paulius Janušauskas (80' Mykolas Krasnovskis), Pavelas Komolovas (72' Takuya Kanai), Artūras Žulpa, Ramūnas Radavičius (45' Andrius Velička), Kamilis Bilinskis (89' Rokas Simanavičius)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)