Komandos į akistatą, kuriai teisėjaus makedonas Aleksandaras Stavrevas, stos 20 valandą Lietuvos laiku, o rungtynes tiesiogiai transliuos LRT.

Nesitiki lengvo pasivaikščiojimo

Austrai nebando perdėtai kuklintis ir pripažįsta esą aiškūs poros favoritai. Tą patvirtina ir lažybų kontoros: jei statydami už "Red Bul" pergalę laimėtumėte kuklią 1,25 karto didesnę sumą, tai "Žalgirio" sėkmė galėtų jūsų kišenę papildyti nuo 10 iki 14 kartų didesnė suma nei statyta. Nepaisant to, Lietuvos čempionato lyderių prisibijoma vien dėl fakto, kad šie praeitame etape eliminavo pajėgų Poznanės "Lech" klubą iš Lenkijos.

"Red Bull" trenerio asistentas Oliveris Glasneris praėjusią savaitę viešėjo Lietuvoje ir stebėjo nacionalinio čempionato rungtynes tarp "Žalgirio" ir Alytaus "Dainavos", tačiau sugrįžo atgal beveik nieko nepešęs. "Varžovas nebuvo pajėgus, tad daug pamatyti nebuvo įmanoma",- sakė strategas Rogeris Schmidtas.

Specialistas iš Vokietijos pažymėjo daugiau žinių pasisėmęs stebėdamas dvikovas su "Lech": "Akivaizdu, kad "Žalgiris" yra labai gerai organizuotas, stabiliai rungtyniauja gynyboje ir moka pereiti į greitas atakas. Laukia tikrai nelengva užduotis, bet mūsų tikslas yra grupių turnyras ir jokių kompromisų negali būti."

"Red Bull" grupių turnyre nebūtų naujokė, mat pasiekė šį etapą 2009-2011 metais, o šiemet dalyvavo Čempionų lygos atrankos turnyre, tačiau bendru rezultatu 4-2 pralaimėjo Stambulo "Fenerbahce".

Išskiria Kamilį Bilinskį

Austrijos futbolo apžvalgininkai konstatuoja, kad Lietuvos čempionate "Žalgiris" neturi konkurencijos, todėl yra įpratęs prie pergalių ir pelnytų įvarčių. Kiek apgailestaujama, kad rugpjūčio 17 dieną planuotos rungtynės tarp žalgiriečių ir Panevėžio "Ekrano" buvo nukeltos, mat tai būtų leidę susidaryti tikslesnį įspūdį apie komandos sportinę formą šiuo metu.

Kaip ir prieš mačus su "Lech", varžovai iš "Žalgirio" gretų išskiria puolėją Kamilį Bilinskį, kuris šį sezoną Lietuvos pirmenybėse pelnė 14 įvarčių, o Europos lygoje varžovų vartininkus nuginklavo triskart. Taip pat pažymima, jog ekipai trūks kito atakos smaigalyje rungtyniaujančio žaidėjo Andriaus Veličkos, kuris Poznanėje už smūgį varžovui gavo raudoną kortelę ir buvo diskvalifikuotas dviems mačams.

Tuo metu Austrijos klubo gretose pavojingiausias Jonathanas Soriano. Ne vienerius metus "Barcelona" komandoje praleidęs puolėjas iš Ispanijos, tapęs komandos kapitonu, šį sezoną Austrijoje per penkis mačus pelnė jau septynis įvarčius. Būtent jis turėtų sudaryti smogiamąjį "Red Bull" atakos duetą su brazilu Alanu.

Tiesa, ketvirtadienį rikiuotėje veikiausiai nebus patyrusio gynėjo Franzo Schiemerio, bet žaisti galės trečiasis nominalus puolėjas Havardas Nelsenas.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)