Jis komandoje užims vartininkų trenerio poziciją, kuri liko laisva išėjus Mantui Tamulioniui.

43 metų A. Ramonas – vienas labiausiai patyrusių vartininkų trenerių Lietuvoje, yra įgijęs ir UEFA A vartininkų trenerio licenciją.

Keliolika metų jis su vartininkais dirbo Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje, su pertraukomis daugelį metų buvo kviečiamas ir į Lietuvos rinktinės trenerių štabą vadovaujant skirtingiems treneriams: Algimantui Liubinskui, Jose Couceiro, Igoriui Pankratjevui, Valdui Ivanauskui, taip pat ne kartą dirbo ir jaunimo rinktinėje.

Vilniaus miestas ir „Žalgiris“ – gerai pažįstamas A. Ramonui. Iš Telšių kilęs buvęs futbolininkas kelią į didįjį futbolą pradėjo sostinėje 1993 metais sporto internate, o 1998 m. pirmąją profesionalo sutartį sudarė būtent su „Žalgirio“ klubu.

Tiesa, žalgiriečių aistruoliams A. Ramonas tuo metu neturėjo pernelyg įsiminti – jaunas vartininkas pagrindinei komandai atstovavo tik kontrolinėse rungtynėse. Kelis metus jis žaidė dublerinėse komandose.

2001-2002 m. A. Ramonas rungtyniavo kariuomenės globotoje sostinės komandoje „Geležinis Vilkas“. Per savo karjeros periodą Vilniuje vartininkas buvo nuolat kviečiamas į šalies jaunimo rinktines.

2003 metais jis persikėlė į Marijampolę, kur po poros metų baigė žaidėjo karjerą ir pradėjo trenerio kelią.

2016–2019 metų sezonais A. Ramonas dirbo trenerių štabe kartu su dabartiniu Žalgirio treneriu Vladimiru Čeburinu ir nuo vasaros Vilniuje dirbančiu Eivinu Černiausku. Treneriai kartu iškovojo tris čempionų titulus.

Pirmasis „Kauno Žalgirio“ naujokas

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas prieš pat gražiausias metų šventes pasirašė sutartį su pirmuoju ateinančio sezono naujoku.

2023-ųjų sezone Lietuvos vicečempionų vartininkų grandį papildys 29-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs Ignas Plūkas.

Pastaruosius dvejus metus I.Plūkas atstovavo Kauno rajono „Hegelmann“ komandai, Lietuvos čempionate sužaidė 65 susitikimus ir 22 kartus išsaugojo komandos vartus nepraleidęs įvarčio.

„Ateinu į didžiausią klubinio sporto organizaciją Lietuvoje, tad mintys vien tik geros. Turiu vieną tikslą – laimėti. Nuo savęs darysiu viską, kad komanda skintų pergales. „Kauno Žalgiris“ parodė norą, kad būčiau jų dalis, todėl sprendimas buvo gana greitas“, – Žalgiris.lt sakė klubo naujokas.

2022-aisiais kaunietis buvo nuolat kviečiamas į nacionalinę Lietuvos vyrų futbolo rinktinę, kurioje spėjo ir debiutuoti. Kovo mėnesį naujasis žalgirietis gynė savo šalies vartus dvikovoje San Marine.

Karjerą FBK „Kauno“ ekipoje pradėjęs vartų sargas vėliau taip pat žaidė Vilniaus „Žalgirio“, „Šiaulių“, Utenos „Utenio“, „Riterių“ ir Marijampolės „Sūduvos“ ekipose.

Būtent su pastaruoju klubu I.Plūkas dukart tapo Lietuvos čempionu, į viršų kėlė LFF taurę ir Supertaurę.

„Ignas yra mūsų žaidimo stiliui tinkantį profilį turintis vartininkas, visų pirma sustiprinsiantis sveiką konkurenciją komandos viduje. Tai leis dar labiau pagerinti treniruočių procesą, vartininkai vienas kitą stums į priekį ir greičiau tobulės“, – pasakojo „Kauno Žalgirio“ vartininkų treneris Mantas Gintalas.

Ateinančiame sezone žaliai baltų vartus ir toliau gins daugiausiai rungtynių klubo istorijoje sužaidęs ilgametis vartininkas Deividas Mikelionis.

„Deivis yra tikrai labai geras vartininkas ir daug prisidėjęs prie komandos rezultatų. Manau, kad pas mus bus tikrai draugiški santykiai ir tuo pačiu profesionali konkurencija, kuri ir turi būti tikslų siekiančiame klube. Dėl minučių spręs treneriai“, – teigė I.Plūkas.

Ignas Plūkas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją