Budapešte vykusiose pirmose antro atrankos etapo rungtynėse Vladimiro Čeburino treniruojami žalgiriečiai 0:2 (0:2) pralaimėjo vietos „Ferencvaros“ futbolininkams.

Apylygiai prasidėjusiose rungtynėse „Žalgiris“ varžovams perimti iniciatyvą leido pirmojo kėlinio viduryje, kada ir krito pirmasis įvartis – 25 min. vartininkui Edvinui Gertmonui vilčių greitoje atakoje nepaliko puolėjas iš Albanijos Myrto Uzuni.

Pasižymėję šeimininkai apsukų nemažino ir 39 min. „Groupama“ arenos tribūnos suūžė dar sykį – galingu tolimu smūgiu kamuolį į „Žalgirio“ vartų tinklą pasiuntė „Ferencvaros“ legionierius iš Norvegijos Tokmacas Nguenas.

Budapešto "Ferencvaros" / Foto: Ferencvarosi Torna Club feisbuko paskyra

Antrajam kėliniui įpusėjus „Žalgiris“ kuriam laikui buvo įgijęs kamuolio kontrolės persvarą ir sukūrė keletą gana pavojingų progų, bet Hugo Videmonto pabėgimas į greitą ataką baigėsi netiksliu smūgiu, o Ivano Tatomirovičiaus spirtą kamuolį blokavo vengrų gynėjas.

Prasidėjus papildomam antro kėlinio laikui į „Žalgirio“ vartus buvo skirtas 11 m baudinys už Nemanja Ljublisavljevičiaus žaidimą ranka, tačiau užtikrintai sužaidęs ir kamuolio skriejimo kryptį atspėjęs E. Gertmonas sykį jau pasižymėjusio M. Uzuni smūgį atrėmė.


Netrukus traumą patyrė žalgirietis Marko Karamarko, kurį iš aikštės teko išnešti ant neštuvų. Ligoninėje futbolininkui diagnozuotas kojos lūžis, tačiau gynėjas iš Kroatijos kartu su komanda parskrido į Vilnių.

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ Budapešte vilkėjo sau neįprastos vyšninės spalvos aprangomis. Sau tradiciniais žalios ir baltos spalvų aprangos komplektais apsirengę buvo „Ferencvaros“ futbolininkai.

"Ferencvaros" ir "Žalgirio" rungtynių statistika

Rezultatas

Budapešto „Ferencvaros“ 2 – 0 Vilniaus „Žalgiris“

25' Myrto Uzuni [1-0]
39' Tokmac Nguen [2-0]
91' Myrto Uzuni nerealizavo 11 m baudinio

Atsakomosios komandų rungtynės Vilniuje bus žaidžiamos liepos 27-ąją, antradienį.

Primename, kad nuo šio sezono UEFA yra atsisakiusi namų įvarčio taisyklės, todėl svečiuose komandų pelnyti įvarčiai skaičiuojant bendrą dviejų rungtynių rezultatą pranašumo nebesuteikia.

Šios poros nugalėtojas Čempionų lygos trečiame etape susitiktų su Čekijos čempione Prahos „Slavia“ ekipa.

Pralaimėjęs klubas kovą tęstų Europos lygos turnyre, kur trečiajame atrankos etape žaistų su Murska Sobotos „Mura“ (Slovėnija) ir Valdo Dambrausko treniruojamos Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipų poros mūšyje nesėkme patyrusia komanda.

„Fercencvaros“ komanda dar praėjusį sezoną žaidė UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etape.

Budapešto "Ferencvaros" prieš Vilniaus "Žalgirį" / Foto: Ferencvarosi Torna Club feisbuko paskyra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)