„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius, kalbėdamas apie būsimas dvikovas, sako, kad stengsis per trejas draugiškas rungtynes ir darbą treniruočių stovykloje atsirinkti kariauną, kuri po pertraukos tęs kovą Lietuvos A lygos čempionate.

– Treneri, įsibėgėja darbas treniruočių stovykloje. Kokius tikslus keliate?

– Pirmas uždavinys – pasižiūrėti ko verti legionieriai iš Kroatijos: gynėjas Luka Peričius, saugai Mario Grgurovičius ir Tomislavas Prekratičius. Artūras Jeršovas atsigavo po operacijos, todėl duosime ir jam šansą. Klaustukas lieka tik dėl Aleksandro Kurnajevo, kuris dar gydosi patemptą raumenį. Nesinori rizikuoti, nes jis bus reikalingas mums sezono metu.

Stovykloje komandą sustiprino ir Pavelas Komolovas. Vaikinas pusę metų žaidė Lenkijos aukščiausioje lygoje, matosi per treniruotes, kad jis patobulėjęs.

– Pasikviesti gynėjas ir saugai. Ar šios grandys iki pertraukos Lietuvos A lygos čempionate Jums ir kėlė didžiausią susirūpinimą?

– Ne. Sezonas yra ilgas. Žaidėjai priversti kartais praleisti rungtynes dėl traumų, kortelių, todėl labai svarbu turėti pilnavertę pamainą. Kai į kiekvieną poziciją atsiranda konkurencija – labai sveikintinas dalykas. Žaidėjai tada priversti tobulėti ir kovoti dėl vietos pagrindinėje komandoje. Todėl ir pasikvietėme kelis naujus žaidėjus.

– Kokie uždaviniai keliami komandai per draugiškas rungtynes, kurių metu teks kovoti su pajėgiais varžovais?

– Per draugiškas rungtynes bus duotas šansas kiekvienam ir tie, kurie geriau pasirodys – žais Lietuvos čempionate, nes rugpjūčio viduryje laukia labai svarbios rungtynės su „Sūduva“ ir „Ekranu“. Trauktis nebeturime kur. Mums reikia teigiamo rezultato. Tam ši stovykla ir surengta, kad vyrai kovotų su gero lygio varžovais bei pakeltų savo meistriškumą. Tik per tokias rungtynes, o ne vien per treniruotes, tai galime pasiekti.

– Ar per draugiškas rungtynes bandysite kokias nors taktines naujoves?

– Mūsų laukia trys pajėgūs varžovai. Aišku, kad nežaisime pirmu numeriu. Mūsų taktiką diktuos varžovas, bet stengsimės daryti kuo mažiau klaidų. Prisipažinsiu, kad apie varžovus neturiu daug informacijos, bet pasistengsime jiems įgelti.

Vaikinus pasistengsiu nuteikti kovai, prašysiu nebijoti žaisti. Labai svarbu, kad jie stengtųsi pademonstruoti savo sugebėjimus, nebijotų imtis atsakomybės, kiekvienas norėtų būti lyderiu savo grandyje. Galima klysti, bet reikia rodyti pastangas ir norą kovoti. Jei sugebėsime pademonstruoti savo žaidimą, esame pajėgūs susikauti su būsimais varžovais.

– Daugelis didžiausios intrigos laukia penktadienį, rungtynėse Varšuvoje su vietos „Legia“...

– Pirmiausia, džiugu, kad jie pasikvietė mus išbandyti jėgas. Mums tai didelė garbė. Pirmadienio rungtynėse leisime susižaisti pagrindui, kuris kovos su „Legia“, o trečiadienį leisime daugeliui iš jų pailsėti. Su „Legia“ tikrai leisime žaisti pajėgiausius mūsų klubo futbolininkus.

Į Lenkiją išvyko 23 futbolininkai: vartininkai Marius Rapalis ir Aivaras Bražinskas, gynėjai Artūras Sobolis, Egidijus Vaitkūnas, Mario Jokičius, Algis Jankauskas, Georgas Freidgeimas, Denisas Gordejus, saugai Egidijus Juška, Pavelas Zubovas, Jaunius Juozaitis, Andrejus Nagumanovas, Aleksandras Kurnajevas, Vaidas Šilėnas, Mario Grgurovičius, Edgaras Mastianica, Arminas Vaskela, puolėjai Artūras Jeršovas, Nerijus Astrauskas, Deivydas Matulevičius bei peržiūroje dalyvaujantys saugas Tomislavas Prekratičius ir gynėjas Luka Peričius iš Kroatijos.

Su komanda taip pat stovyklauja iš Belchatovo GKS klubo po nuomos sutarties sugrįžęs Pavelas Komolovas. Vilniuje liko tik traumą besigydantis Raimondas Vilėniškis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją