Nuo birželio 8 dienos prie žalgiriečių prisijungė į peržiūrą iš Brazilijos atvykęs Jadsonas de Brito Lima. 23-ejų metų brazilas futbolo paslapčių mokėsi šiemet Brazilijos aukščiausioje lygoje ketvirtoje vietoje finišavusio „Corinthians“ klubo akademijoje, taip pat atstovavo ir pagrindinei komandai ir sužaidė 7 rungtynes.

Vėliau atakuojantis saugas buvo skolinamas kitoms Brazilijos komandoms – „Comercial-SP“ ir „Icasa“, o 2011-aisiais Jadsonas perėjo į Sao Paulo valstijos „Barretos“ ekipą. Jadsonas de Brito Lima taip pat atstovavo „Monte Azul“ and „Olympia“ klubams, o šiuo metu treniruojasi su pagrindine „Žalgirio“ ekipa.

„Jadsonas savo karjeros pradžioje žaidė aukšto lygio klubuose Brazilijoje, o dabar jis atvyko į peržiūrą „Žalgiryje“. Kol kas jis su komanda treniruojasi tik tris dienas. Jam reikės laiko adaptuotis. Planuojame, kad jis pas mus praleis apie dvi savaites, per tą laiką ir priimsime sprendimą, ar jis yra mums tinkamas“, – sakė vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas.

Lietuvos čempionų strategas teigia, kad Jadsonas de Brito Lima yra universalus futbolininkas, galintis žaisti keliose pozicijose. Taip pat jis turi sukaupęs nemažai patirties žaisdamas užsienyje, tačiau tai dar negarantuoja, kad jis liks komandoje.

„Savo vertę jis turės įrodyti treniruočių metu. Nėra taip, kad mums trūktų būtent atakuojančios pozicijos žaidėjų, nes komandoje turime daug universalių futbolininkų, kurie gali žaisti ten, kur jų labiausiai reikia. Jadsonas mus domina todėl, kad jis ir yra tokio tipo žaidėjas“, – savo pasirinkimą komentavo V. Dambrauskas.

Treneris pripažino, kad žaidėjo peržiūra yra pasiruošimo nenumaldomai artėjančiai UEFA Čempionų lygos atrankai dalis.

„Kiekvieną dieną ieškome būdų, kaip galėtume sustiprinti komandos sudėtį. Kiekvienas futbolininkas yra kviečiamas į peržiūrą su tokiu tikslu, kad komanda jam atvykus ji būtų galingesnė ir pilnai pasiruošusi laukiančioms kovoms Europos turnyruose“, – sakė V. Dambrauskas.

Vilniaus „Žalgiris“ šiemet dalyvaus UEFA Čempionų lygos atrankoje, kurioje startuos antrajame atrankos etape. Savo priešininką, su kuriuo grumsis dėl išsvajoto kelialapio į stipriausią Europos turnyrą, žalgiriečiai sužinos birželio 22 dieną.