Aukštas gynėjas netruko įsilieti į „Žalgirio“ kolektyvą ir Vilniaus ekipoje spėjo debiutuoti tiek A lygoje, tiek ir UEFA Europos lygos atrankos turnyre.

26-erių futbolininkas visą savo karjerą praleido gimtojoje Slovėnijoje, kur atstovavo dviem aukščiausios lygos klubams – „Šmartno“ ir „Rudar“, tačiau šią vasarą nusprendė pakelti sparnus.

Nors ir baigėme pasirodymą Europos lygoje, tačiau laukia labai svarbi sezono dalis – norime ir taurės, ir A lygos aukso.
Klemenas Bolha

„Jaučiau, kad atėjo metas. Slovėnijos čempionate praleidau septynis sezonus, tačiau turiu sportinių ambicijų. Norint siekti aukštų tikslų privalai išeiti iš komforto zonos. Juolab, rungtyniavau Slovėnijos čempionato vidutiniokų gretose, tad esu išalkęs titulų. Tai – viena priežasčių, kodėl pasirinkau „Žalgirio“ pasiūlymą“, – rubrikoje „Pažintis su naujoku“ kalba slovėnas.

Daugiau nei 150 mačų Slovėnijos lygoje sužaidęs gynėjas mėgsta žaisti su kamuoliu, o puolime nuolat kelia pavojų standartinių situacijų metu. Aukščiausioje lygoje jis įmušė aštuonis įvarčius ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

„Man artima „Žalgirio“ filosofija. Tai komanda, kuri bando dominuoti, žaisti su kamuoliu. Nors esu aukštas, mėgstu žaisti kombinacinį futbolą, laikyti kamuolį ant žemės. „Žalgirio“ vardą žinojau jau seniai, tad apsispręsti nebuvo sunku. Nors ir baigėme pasirodymą Europos lygoje, tačiau laukia labai svarbi sezono dalis – norime ir taurės, ir A lygos aukso“, – sako futbolininkas.

Pokalbio metu K. Bolha išsamiai pasakoja apie savo vaikystę nedideliame Slovėnijos miestelyje, sportines ambicijas, debiutą ir pirmąjį įvartį UEFA Europos lygoje. Visa tai išgirsite pažiūrėję visą pokalbį su K. Bolha.

Klemenas Bolha
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)