Nuo gegužės 19 dienos namų rungtynių čempionate nežaidę žalgiriečiai LFF stadione priims lygos autsaiderius, tačiau kartą jau rimtą iššūkį metusius Saulės miesto futbolininkus. Gynėjas iš Kroatijos Andro Švrljuga teigia, kad bus gera pagaliau žaisti savų žiūrovų akivaizdoje, o ne svečiuose stadionuose.

„Savo namuose mes esame karaliai, jeigu taip galiu pasakyti. O ir savame stadione bus lengviau žaisti, jausime puikų palaikymą. Šiose rungtynėse viskas priklausys nuo mūsų pačių. Jeigu būsime susikoncentravę, problemų neturėtu kilti. Tačiau viską turėsime įrodyti aikštėje, o ne žodžiais“, – sakė žalgirietis.

Praėjusiame susitikime Šiauliuose, šio miesto futbolininkai buvo skaudžiai pamokyti už aplaidumą. Tąkart žalgiriečiai varžovų nepagailėjo ir sutriuškino juos rezultatu 6:1. Tačiau A. Švrluga nemano, kad žaidžiant prieš paskutinę turnyro lentelės vietą užimančius „Šiaulius“ jiems pritrūks motyvacijos siekti pergalės.

„Kiekvienų rungtynių metu mes žaidžiame dėl trijų taškų. Mums nerūpi, ar žaidžiame prieš „Šiaulius“, „Trakus“ ar „Sūduvą“. Siekiame tik pergalės. Esame profesionalai, mes turime visada būti motyvuoti. Turime nemažai žaidėjų ir visi iš jų turi atiduoti visas savo jėgas, kad pasiektume tris taškus“, – teigė gynėjas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas mano, kad šios rungtynės bus rimtas išbandymas ne tik „Šiauliams“, bet ir patiems žalgiriečiams.

„Jau ne kartą esu sakęs, kad dažniausiai žaidžiant prieš antroje lentelės pusėje esančias komandas didžiausiu varžovu sau tampame mes patys. Bet jeigu žaisime taip, kaip mokame – neturėtų kilti net menkiausios abejonės dėl rungtynių baigties.

Daug kas gali „Šiaulių“ nelaikyti rimtu varžovu, tačiau jie nėra tokia komanda, kuri negalėtų nesužaisti vienų gerų rungtynių. „Žalgiris“ Lietuvoje visiems yra lyg raudona vėliava buliui. Visi nori parodyti, kad gali kovoti prieš čempionus. Nenustebčiau, jeigu rungtynės būtų tokios pat sunkios, kaip ir sezono pradžioje“, – sakė strategas.

V. Dambrauskas tikina, kad nors ir jo treniruojama komanda nori laimėti visas rungtynes, kuriose žaidžia, tačiau šiuo metu jiems dar reikia laiko sugrįžti į lietuviško futbolo virtuvę. Pasak jo, pastarieji rezultatai rodo, kad „Žalgiris“ nėra vienintelė komanda, patirianti panašias problemas.

„Iš visų komandų, dalyvavusių Europos turnyruose, buvome vieninteliai, kurie sugrįžę į A lygą neprarado taškų. Dirbame tam, kad vėl pasiektume geriausią savo formą. Jeigu galvosime, kiek sezono pabaigoje turėsime taškų, labai didelė galimybė, kad mes jų tiek nesurinksime. Todėl koncentruojamės tik į artimiausias rungtynes“, – tvirtino treneris.

Žalgirietis A. Švrljuga teigė manantis, kad šioms rungtynėms atsakingai ruošiasi ne tik sostinės komandos futbolininkai, bet ir „Šiauliai“. Neseniai Saulės miesto komanda pasipildė ne tik nauju treneriu Deiviu Kančelskiu ir puolėju Edvardu Tamulevičiumi.

„Klausimas tik toks: ar jiems pakako laiko sustyguoti savo žaidimą? Žinau, kad jie keliaus į Vilnių kovoti ir tikrai iš anksto nekels baltos vėliavos. Jie taip pat bandys mums įkąsti ir pasiekti tris taškus. Mes, savo ruožtu, padarysime viską, kad ne jie, o mes laimėtume“, – žadėjo A. Švrljuga.

Rungtynės Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks rugpjūčio 1 dieną. Mačas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Šiaulių „Šiaulių“ prasidės 19 valandą 30 minučių.