„Žalgiris“ trečiadienio vakare treniravosi Razgrado stadione – vietoje, kur per pastarąjį dešimtmetį lankėsi ir nemažai žinomų Europos klubų. Čia varžovų pranašumą 2017 metais turėjo pripažinti ir patys vilniečiai, ir tuo metu Vladimiro Čeburino treniruota Marijampolės „Sūduva“.

„Tuo metu namuose pavyko pasiekti pergalę ir komanda demonstravo gerą žaidimą. Gaila, kad nesėkmingai susiklostė tos atsakomosios rungtynės svečiuose. Komanda pirmavo, bet gal kiek išsigando ir iki galo nepatikėjo, kad gali įveikti varžovus“, – dvikovą prisiminė Saulius Mikoliūnas, kuris tuo metu dėl traumos Bulgarijoje nesilankė.

„Žalgirio“ treneris V. Čeburinas po treniruotės stadione prisiminė, jog oras buvo panašus, koks per praėjusį komandos apsilankymą.

„Oras tvankokas, čia jis panašu visuomet panašus tokiu metu. Kai buvau čia prieš tai buvo visiškai taip pat. Bet abiems komandoms sąlygos vienodos. Reikia susitelkti į savo žaidimą. Priversti varžovą galvoti ką reikia daryti toliau. Sukliudyti jo planams ir įgyvendinti savo“, – kalbėjo treneris.

Tiek jis, tiek S. Mikoliūnas išskyrė „Ludogorec“ sugebėjimus puolime. Per šešerias rungtynes Čempionų lygos atrankoje Razgrado klubas įmušė 10 įvarčių.

„Analizavome, matėme varžovo stiprias puses. Žinome, jog jie mėgsta atakuoti. Tačiau iš kitos pusės nelabai mėgsta gintis. Todėl mūsų užduotis – atlaikyti startinį spaudimą. To tikimės pagal paskutines rungtynes. Taip pat mūsų užduotis – kad varžovas negalėtų žaisti savo stiliumi“, – sakė V. Čeburinas.

„Tai tikrai labai gera, organizuota komanda, dalyvavusi grupių etape, turinti daug stiprių žaidėjų, kurie gerai moka atakuoti, žaidžia atakuojantį futbolą. Bet savo ruožtu mes ruošėmės, analizavome priešininką. Esame gerai, optimistiškai nusiteikę“, – teigė S. Mikoliūnas.

Paskutinė išvyka „Žalgiriui“ buvo labai nesėkminga – iš Norvegijos parsivežtas penkių įvarčių deficitas. „Stengsimės, kad nesusiklostytų tokia situacija, kur pirmose rungtynėse varžovams suteikėme per daug pranašumo pralaimėdami dideliu skirtumu. Sieksime gerai sukovoti, iš čia parsivežti pozityvų rezultatą ir namuose stengtis įveikti varžovus“, – sakė kapitonas.

„Žalgirio“ trenerio prieš dvikovą laukė rimtas galvosūkis kaip perstatyti gynybos grandį, nes dėl diskvalifikacijų žaisti negalės krašto gynėjai Petaras Mamičius ir Joelis Bopesu.

„Jau kalbėjome, kad yra galinčių juos pakeisti. Taip, susižaidusi sudėtis nemažai lemia. Bet pas mus yra pakankamai žaidėjų kurie galėtų išeiti į aikštę ir užimtų tas pozicijas tokiose situacijose kai kas nors gauna trečią įspėjimą ar raudoną kortelę. Manau, kad tie kurie išeis, išlaikys tempą ir galės taip pat sužaisti gerą futbolą“, – vylėsi strategas.

Šeimininkai Razgrado stadione tikisi apie 5 tūkst. žiūrovų palaikymo. „Žalgiris“ taip pat neliks be palaikymo – iš Lietuvos į Bulgariją keliavo keliolika komandos gerbėjų.

UEFA Europos lygos ketvirto atrankos etapo pirmosios rungtynės tarp „Ludogorec“ ir „Žalgirio“ vyks ketvirtadienį nuo 20 val. 45 min. Rungtynes bus galima tiesiogiai stebėti internetu su lietuvišku komentavimu.

Atsakomoji dvikova bus žaidžiama po savaitės, rugpjūčio 25 d. Vilniuje. Bilietus į šias rungtynes platina „Bilietai.lt“.