Vienas aktyviausių žaidėjų laimėtojų gretose buvo Mathias Oyewusi. Jo aštrus perdavimas į baudos aikštelę nulėmė pirmą rungtynių įvartį, kurį anksti pats sau į vartus įsimušė Edvinas Girdvainis. 74-ą minutę nigerietis pasižymėjo ir pats, po puikaus Pauliaus Golubicko perdavimo, iš arti pasiųsdamas kamuolį į vartus.

„Aš patenkintas savo pasirodymu. Jis buvo geresnis nei paskutiniai, tačiau pergalę šiandien iškovojome sunkiu darbu ir komandiniu žaidimu. Neprisiimu jokių nuopelnų, visi komplimentai mano komandai“, – kalbėjo lemiamo įvarčio autorius.

Svarbų vaidmenį rungtynėse atliko ir saugas Yukiyoshi Karashima, kuris stabiliai dirigavo žaidimą aikštės viduryje ir nedavė progų kauniečiams pulti į kontraatakas.

„Buvo sunkios rungtynės. Jie turi keletą tikrai gerų žaidėjų, bet įvarčius mušėme mes. Gaila, jog paskutinę minutę praleidome vienuolikos metrų baudinį, tačiau pergalė yra pergalė.

Ankstyvas įvartis padėjo puikų pagrindą visoms rungtynėms. Po jo, mes įgavome pasitikėjimo, su kamuoliu žaidėme tiksliai ir tai leido užtikrintai užbaigti rungtynes“, – komentavo japonas.

Nepaisant dominavimo kitose statistikos kategorijose, kamuolį ilgiau kontroliavo kauniečiai – 58 proc. laiko. Pasak Y. Karashimos, vilniečių planas ir buvo leisti priešininkams žaisti su kamuoliu, o jį atgavus staigiai kontratakuoti.

„Įprastai mes aukštai spaudžiame priešininkus, stengiamės greitai atgauti kamuolį ir jį valdyti ilgiau, tačiau prieš rungtynes mums treneris liepė žaisti ramiau, leisti oponentams ateiti į mūsų aikštės pusę. Toks buvo mūsų planas ir aš manau, kad mes jį gerai išpildėme“, – sakė jis.

Tai buvo šešta žalgiriečių pergalė iš eilės. Po permainingo sezono starto, atrodo, jog vilniečiai įgavo pagreitį ir demonstruoja tokią formą, kurios dėka praėjusiame sezone pateko į UEFA konferencijų lygą. M. Oyewusi‘o manymu, didelį indėlį įdėjo komandos treneris Vladimiras Čeburinas.

„Treneris dėl mūsų labai stengiasi. Jis mus suvienija, verčia dirbti dėl vienas kito ir palaikyti vienas kitą, o tai matosi mūsų žaidime. Žaidžiame komandinį futbolą, įgauname vis daugiau pasitikėjimo, rezultatai po truputį gerėja.

Manau, kad toliau mūsų laukia labai pozityvus sezonas“, – su optimizmu pasakojo legionierius.

Gegužės 23 dieną laukia dar vienas „Žalgirių“ mūšis LFF taurės aštuntfinalyje, tik šįkart komandos susitiks Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

Po šių rungtynių, Vilniaus „Žalgiris“ su 29 taškais rikiuojasi trečias, vos per tašką nuo antroje vietoje esančios „Šiaulių“ ekipos. „Kauno Žalgiris“ išlaiko 4-ą poziciją, tačiau nuo pirmojo trejeto atsilieka jau 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją