30 metų puolėjas praėjusį sezoną žaidė „Kalmar“ klube Švedijos čempionate, o per savo karjerą sužaidė daugiau nei 270 rungtynių bei įmušė 87 įvarčius Olandijos, Norvegijos, Danijos, Kinijos čempionatuose ir kitose varžybose.

„Siekiant aukštų tikslų svarbu turėti konkurenciją visose komandos grandyse. Todėl džiaugiamės, jog pavyko pasikviesti šį patyrusį žaidėją į „Žalgirį“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Deividas Česnauskis. – Ertonas yra matęs šilto ir šalto, jo žaidimo istorija parodo, kad tai puolėjas, kuris sugeba mušti įvarčius skirtingose komandose ir šalyse. Tikimės, kad jam pavyks greitai pritapti pas mus ir prisidėti prie „Žalgirio“ pergalių.“

Mitrovicoje (dabartinis Kosovas) gimęs žaidėjas nuo trejų metų augo Švedijoje ir turi trijų šalių – Kosovo, Albanijos bei Švedijos – pilietybes.

Švedų jaunimo rinktinėje E. Fejzullahu pavyko pasižymėti 7 kartus, o vyrų rinktinėje per 5 kontrolines rungtynes jis įmušė 3 įvarčius. 2017 metais puolėjas atstovavo ir tarptautinio pripažinimo sulaukusiai Kosovo rinktinei.

Klubiniame futbole E. Fejzullahu buvo pakviestas į Danijos grandų „Kobenhavn“ akademiją, o profesionalo karjerą pradėjo šalia namų, antrajame Švedijos divizione „Mjallby“ ekipoje.

Talentingą puolėją 2009 m. vasarą įsigijo Olandijos klubas Nijmegeno NEC. Šioje ekipoje jis sužaidė pilną sezoną, o antrajame buvo skolinamas į Danijos „Randers“, vėliau buvo nuomojamas „Mjalbby“. 2012 m. puolėjo kontraktą iš olandų perpirko vienas žinomiausių Švedijos klubų „Djurgardens“.

Po trijų sezonų Stokholme E. Fejzullahu perviliojo buvusio „Sevilla“, „Atletico“ ir kitų ispanų klubų trenerio Gregorio Manzano strateguojamas Pekino klubas „Beijing Guoan“.

Puolėjas du sezonus žaidė Kinijos čempionate, vėliau trumpai rungtyniavo žemesnėje lygoje su „Dalian Transcendence“, pusmetį praleido Norvegijoje „Sarpsborg“ gretose. Pastaruosius du sezonus E. Fejzullahu buvo „Kalmar“ FF narys.

Artimiausias rungtynes namuose „Žalgiris“ žais A lygoje su „Sūduva“. Rungtynės vyks balandžio 7 d. sekmadienį nuo 19 val. LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)