Šį sezoną visose oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ vartus sergėjo Džiugas Bartkus, treniruotėse jam talkino jaunieji Airidas Mickevičius ir Pijus Petkevičius, tačiau „Žalgirio“ treneriai ir vadovai nuo pat sezono pradžios ieškojo dar vieno patyrusio vartų sargo. Nors pretendentų sąrašas buvo netrumpas, tačiau „Žalgiris“ nedvejodamas pasirinko puikiai žinomą lietuvį ir žalgirietį A. Vitkauską.

Marijampolietis A. Vitkauskas „Žalgirio“ ekipoje debiutavo dar 2012 m. ir per šešis sezonus iš viso sužaidė 185 oficialias rungtynes. Patikimu žaidimu pasižymėjęs vartininkas vien A lygoje per 143 rungtynes 82 kartus išsaugojo „sausus“ vartus, o iš viso praleido tik 89 įvarčius. 29 metų A.Vitkauskas su žalgiriečiais iškovojo net 15 trofėjų: keturis kartus tapo Lietuvos čempionu, šešis kartus triumfavo Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre ir penkis kartus iškovojo šalies Supertaurę.

Šių metų pradžioje A. Vitkauskas pradėjo legionieriaus karjerą. Naująja vartininko karjeros stotele tapo Rumunijos aukščiausioje lygoje žaidžianti „CS Concordia Chiajna“ ekipa. Vis dėlto, lietuviui nepavyko įsitvirtinti pagrindinėje komandos sudėtyje. Per pusmetį A.Vitkauskas „Chiajna“ gretose sužaidė tik dvi rungtynes, o pasibaigus sezonui apsisprendė grįžti į Lietuvą.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais liepos 10 d. Europos lygos atrankos varžybose. Žalgiriečių varžovai paaiškės šiandien, po atsakomosios „Birkirkara“ ir „KI Klaksvik“ dvikovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją