Ekipos vyr. treneris Donatas Vencevičius teigė, kad jo auklėtiniai išėjo susikaustę, o rungtynių baigtį nulėmė varžovų meistriškumas.

„Pirmiausia norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Laukėme sunkių rungtynių, o kai išvarė jų vartininką, tikėjomės taškų šiame mače, bet nepavyko. Išėjome truputį sukaustyti, nors aiškinome žaidėjams, kad nėra ko bijoti. Viena yra kalbėti, kita – atlikti aikštėje. „Žalgiris“ šiuo metu yra aukštesnio meistriškumo komanda, turinti daug individualiai stiprių žaidėjų, kurie ir nulėmė šių rungtynių baigtį“, – nesėkmės priežastis vardijo „Jonavos“ vyr. strategas.

Klubo treneris pabrėžė, kad šiandien jo žaidėjams pritrūko tikėjimo savo jėgomis.

„Vienintelis priekaištas mūsų žaidėjams – jie netikėjo iki galo. Nors rezultatas buvo 0:2, tikrai turėjome kelias neblogas situacijas. Galbūt jei būtume anksčiau įmušę tą įvartį, vaikinai būtų įgavę daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, gal viską būtų pavykę išgelbėti. Vienintelė pretenzija – kad nuleidome galvas po antro įvarčio“, – po rungtynių sakė D. Vencevičius.

Po „Jonavos“ saugo Martyno Dapkaus perimto kamuolio ir pradėtos atakos raudoną kortelę užsidirbo „Žalgirio“ vartininkas Armantas Vitkauskas.

„Perėmiau kamuolį, mačiau, kad viduryje bus perdavimas. Gerai išėjo startuoti, viską padariau, kad išspausčiau maksimumą iš šios situacijos“, – apie svarbiausią pirmo kėlinio epizodą pasakojo saugas.

M. Dapkus taip pat įvardijo, kad šiandien koją pakišo tikėjimo stoka.

„Pritrūko tikėjimo savo jėgomis. Kaip ir minėjo treneris, per mažai tikėjome, kad galime įveikti „Žalgirį“. Turėjome persvarą, bet jos neišnaudojome. Galima kaltinti tik save, nes iš šių rungtynių turėjome mažiausiai bent tašką išsivežti.

Antrame kėlinyje praleidome du įvarčius, tad negalima jokių teigiamų žodžių pasakyti visai komandai, esame nusivylę. Bet tai turime priimti kaip pamoką, reikia pasimokyti iš tokių klaidų, nes sezono metu dar bus visko. Esant tokiai situacijai, galima buvo išspausti daug daugiau. Net kai atsilikome 0:2, turėjome progų, galėjome įmušti ir daugiau, bet išskydome. Po pirmo kėlinio dar nebuvo taip blogai, bet antrame kėlinyje pats savimi nusivyliau“, – apmaudo neslėpė klubo žaidėjas.

Kitą savaitę, balandžio 12 d., „Jonava“ (6 taškai) savo namų stadione susitiks su antroje lentelės vietoje esančiu Klaipėdos „Atlantu“ (8 taškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją