„Banga“ nuo 57-os minutės žaidė mažumoje, kuomet antrąją geltoną kortelę užsidirbo Pijus Srėbalius.

Nors vilniečiai visas rungtynes turėjo iniciatyvą ir ne vieną progą, o paskutinį pusvalandį – ir kiekybinę persvarą, vienintelis rungtynių įvartis krito tik 85 min.

Po ilgos varžovų vartų apgulties ir uždirbto kampinio Kipras Kažukolovas smūgiu galva nuginklavo Kornelijų Smilingį ir nukalė „Žalgirio“ pergalę. Gynėjas po rungtynių pasidalino emocijomis.

„Iš tiesų labai sunki pergalė. Daug energijos palikome aikštėje. „Banga“ leido mums žaisti su kamuoliu, atsitraukė į žemą bloką, kaip mes sakome. Mes juos užspaudę galiausiai įmušėme iš standartinės situacijos.

Kažkaip norėtųsi įgauti formą, kad žaistume užtikrinčiau, bet džiaugiamės pergale ir dabar žiūrime į kitas rungtynes, kurios jau laukia antradienį“, – apie būsimą dvikovą Marijampolėje prieš „Kauno Žalgirį“ galvojo K. Kažukolovas.

Šeimininkai standartinių situacijų metu kiekvieną kartą bandė priešininkus suklaidinti naudodami derinius. Kipro įvartis taip pat krito po atliktų namų darbų.

„Vadovaujant mūsų treneriui nebūna taip, kad standartinėje situacijoje nenaudotume kažkokios kombinacijos. Mes visi žinome, kur turime bėgti ir žinome, kas ką turi daryti. Tai tikrai buvo namų darbai ir gerai juos atlikome.

Aš išbėgau ten, kur ir turėjau atsidurti ir ačiū Joeliui (Bopesu) už perdavimą, kamuolys leidosi tiesiai ant galvos ir man pavyko progą išnaudoti, nukreipti kamuolį į vartus“, – lemtingą situaciją apibūdino gynėjas.

Vilniečiai rungtynes kontroliavo, pavojingų progų susikūrė daug, tačiau stokojo tikslumo išnaudojant progas.

„Kaip ir minėjau, galbūt norėtųsi, kad žaistume užtikrinčiau, kad įmuštume daugiau įvarčių iš žaidimo, ne iš standartinių situacijų.

Matėte, rungtynės buvo labai sunkios. Visa priešininkų komanda buvo užsidariusi savo baudos aikštelėje, nebuvo lengva juos pramušti su perdavimais. Stengėmės, turėjome daug gerų progų, bet šįkart įmušėme tik iš standartinės situacijos“, – kalbėjo žalgirietis.

Kipras Kažukolovas (pašokęs, antras iš dešinės)

Pirmame A lygos ture praėjusių metų čempionai suklupo – rezultatu 2:3 nusileido Telšių „Džiugui“. Kipras Kažukolovas tai prisiminė ir vertina iškovotą pergalę.

„Trys taškai yra trys taškai, ypač sezono pradžioje. Visi žinome, kad sezono pradžia nėra lengva. Kaip sakant, kai kuriose rungtynėse pergalę reikia tiesiog gimdyti.“

K. Kažukolovas pasidžiaugė ir komandos gynyba, kuri sugebėjo sulaikyti „Bangos“ kontratakas ir vartus išlaikė „sausus“.

„Gynyba ši kartą tikrai neblogai dirbo. Buvo keli momentai, kur reikėjo šiek tiek daugiau pasiginti, bet viskas pavyko. Prieš Telšius taip pat gerai gynėmės, įvarčius praktiškai prasileidome tik iš standartinių situacijų, bet gynyba iš žaidimo tikrai nebloga, visi puikiai juda ir manau, jog tai tęsis“, – tvirtino gynėjas.

Vilniaus "Žalgiris", Kipras Kažukolovas (Nr. 4)

Vilniečių kitame A lygos ture laukia principinė kova Marijampolėje su „Kauno Žalgiriu“. LFF supertaurės dalyvių kova vyks kovo 14 dieną, 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją