„Bayern“ net 6:0 išvykoje sutrypė Belgrado „Crvena Zvezda“, o R. Lewandowskis šeimininkus skriaudė po ilgosios pertraukos: pasižymėjo 53, 60, 64, 68 minutėmis.

„Deutsche Welle“ neabejoja: lenkas dabar geriausias puolėjas pasaulyje.

R. Lewandowskis antradienį Belgrade pelnė greičiausius keturis įvarčius Čempionų lygos istorijoje, tam pakako vos 14 min. ir 31 sekundės.

„Turiu prisipažinti, jaučiu priklausomybę nuo įvarčių“, – po neeilinio vakaro „Twitter“ socialiniame tinkle paskelbė lenkas.

„Nuostabus komandos pasirodymas, atlikome puikų darbą, kontroliavome situaciją nuo pirmų minučių, pelnėme įvarčius, turėjome daugiau situacijų, be to, mūsų gynėjai žaidė išties labai gerai“, – po rungtynių lakoniškai kalbėjo R. Lewandowkis.

Iškart po mačo paklaustas apie savo rekordinį pokerį, futbolininkas liko nustebęs. „Nežinojau to, bet žinoma, tai kažkas ypatinga. Esu laimingas, ne tik dėl įvarčių, bet dėl mūsų žaidimo, mes nusipelnėme pergalės šiame mače“, – teigė R. Lewandowskis.

Apskritai 31-erių snaiperio sportinė forma nepalieka abejonių – per paskutinius penkis tarptautinius mačus pelnė net 10 įvarčių, be to, jo sąskaitoje jau 27 tikslūs smūgiai per šio sezono 20 rungtynių.


Lenkas prisijungė prie Lionelio Messi, šie abu įvarčių didmeistriai yra vieninteliai, pelnę 4 ir daugiau įvarčių per vienerias Čempionų lygos rungtynes.

DW pažymi, kad jo rekordui išskirtinumo suteikia faktas, kad puolėjui jau 31-eri. „Panašu, kad su amžiumi snaiperio judėjimas, įvarčio nuojauta ir alkis tik stiprėja. Jo pelnyti 27 įvarčiai jau lapkritį – siaubingai keista statistika lyginant su jo 25 pelnytais įvarčiais pirmame jo „Bayern“ sezone“, – rašo DW.

Be to, R. Lewandowskio sąskaitoje – 46 tikslūs smūgiai Čempionų lygoje vilkint bavarų klubo marškinėlius, tai – klubo rekordas.


Čempionų lygos B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Bayern550021:415
2.Tottenham531117:1110
3.Crvena zvezda51043:193
4.Olympiacos50147:141

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)