Po antausio Duisburge vykusiame mače Die Manschaft atsidūrė trečioje J grupės vietoje, už Šiaurės Makedonijos ir visas tris pergales iškovojusios Armėnijos rinktinių.

Visiškai nevykęs buvo ir J. Lowo atsisveikinimas su pasaulio čempionato atranka. Šios varžybos dabar tęsis tik rugsėjo mėnesį, o ilgametis vokiečių rinktinės strategas po Europos čempionato šią vasarą savo postą užleis kitam specialistui.

Dvikovos favorite laikoma Vokietijos rinktinė per pridėtą pirmojo kėlinio laiką po Gorano Pandevo įvarčio atsiliko 0:1.


Rezultatą nuo 11 m žymos išlygino Ilkay Gunsdoganas (63).

FIFA reitinge 65 vietą užimanti Šiaurės Makedonija dar kartą į priekį išsiveržė 85-ą min. po pergalę atnešusio Eljifo Elmaso įvarčio. Rezultato švieslentėje pakeisti J. Lowo auklėtiniams daugiau taip ir nepavyko.

J. Lowo įpėdinį rudenį stojus prie Die Manschaft vairo užguls didelė įtampa – rugsėjo 5 dieną vokiečiai žais su J grupės lyderiais armėnais.

Nelengvas pergales trečiadienį iškovojo Prancūzijos, Italijos ir Anglijos rinktinės.

Pasaulio čempionai D grupėje tik po Antoine'o Griezmanno įvarčio 60-ą min. 1:0 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną.

Keturiskart planetos čempionai italai turėjo vargo Vilniuje, kur tik po įvarčių antrajame kėlinyje 2:0 nugalėjo Lietuvos rinktinę ir tapo C grupės lyderiais su 3 pergalėmis.

I grupės turnyro lentelės viršūnėje įsitvirtino Anglijos nacionalinė ekipa, kuri Wembley stadione 2:1 įveikė be geriausio planetos futbolininko Roberto Lewandowskio žaidusius lenkus.

Nugalėtojams 19-ą min. įvartį nuo 11 m žymos pelnė Harry Kane'as, 86-ą – Harry Maguire'as. Lenkijos komandoje 58-ą min. pasižymėjo Jakubas Moderis.

Sevilijoje vykusioje B grupės dvikovoje Ispanija 3:1 nugalėjo Kosovą. Dar neprasidėjus rungtynėms įvyko incidentas, kur Ispanijos futbolo federacija nusprendė negroti Kosovo himno, o varžovus vadino Kosovo teritorijos atstovais.

Kosovo futbolo federacija pratrūko, kad tai yra provokacija ir bedė pirštu į savo, kaip nepriklausomos valstybės statusą bei pagrasino, kad jei nebus laikomasi įprasto protokolo su vėliava ir himnu, Kosovo futbolininkai nežais. Atrodo, šią problemą pavyko išspręsti.


Tai buvo paskutinės 2022 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynės pavasarį, toliau šios varžybos tęsis po 5 mėnesių pertraukos. Kelialapius į Katarą rinktinės medžioti vėl pradės nuo rugsėjo 1 dienos, o Lietuvos rinktinė po pertraukos pirmąsias rungtynes žais rugsėjo 2 dieną namie su Šiaurės Airija.

2022 metais Katare vyksiančio čempionato atrankoje dalyvauja 55 Europos komandos, suskirstytos į dešimt pogrupių. Jų nugalėtojai keliaus tiesiai į Katarą, o antrąsias vietas užimsiančios rinktinės varžysis papildomame atrankos etape dėl likusių trijų kelialapių.

Visos trečiadienio rungtynės

B grupė

Graikija 1 – 1 Gruzija

Ispanija 3 – 1 Kosovas

Standings provided by SofaScore LiveScore

C grupė

Šiaurės Airija 0 – 0 Bulgarija

Lietuva 0 – 2 Italija

Standings provided by SofaScore LiveScore

D grupė

Ukraina 1 – 1 Kazachstanas

Bosnija ir Hercegovina 0 – 1 Prancūzija

Standings provided by SofaScore LiveScore

I grupė

Anglija 2 – 1 Lenkija

Andora 1 – 4 Vengrija

San Marinas 0 – 2 Albanija

Standings provided by SofaScore LiveScore

F grupė

Moldova 1 – 4 Izraelis

Škotija 4 – 0 Farerų salos

Austrija 0 – 4 Danija

Standings provided by SofaScore LiveScore

J grupė

Armėnija 3 – 2 Rumunija

Lichtenšteinas 1 – 4 Islandija

Vokietija 1 – 2 Šiaurės Makedonija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)