Vokietijos rinktinės žvaigždė Leroy Sane nuleista galva pėdina iš stadiono Duisburge, o 65-ą vietą FIFA pasaulio reitinge užimančios Šiaurės Makedonijos vyrai apsikabinę šokinėja iš džiaugsmo ir traukia „Ole, ole“.

Prieš keletą metų toks vaizdas būtų visiškai neįsivaizduojamas, ir bet kuris vokiečių futbolo fanas būtų pasiūlęs panašaus scenarijaus ieškoti kur nors knygyno fantastikos skyriuje. Vis dėlto šiandien – tai niūri vokiečių realybė.

FIFA pasaulio čempionato atrankos trečiose rungtynėse trečiadienį Die Mannschaft nusileido svečiams iš Šiaurės Makedonijos 1:2. Vokiečių žiniasklaida tvirtina, kad ši gėda yra didesnė nei ta, kurią Joachimo Lowo auklėtiniai patyrė prieš pusmetį Ispanijoje.

Praėjusių metų lapkričio 17 dieną Vokietijos rinktinė Tautų lygos dvikovoje su ispanais patyrė vieną karčiausių pralaimėjimų istorijoje – Sevilijoje vykusiame mače pralaimėjo 0:6.


„Kas tikėjo, kad Vokietijos rinktinė atrankoje po pergalių 3:0 prieš Islandiją ir 1:0 prieš Rumuniją eina teisingu keliu, apmaudžiai apsiriko. Nacionalinė komanda trečiadienį susimovė iki kaulų smegenų“, – teigia portalas sport1.de, akcentuodamas, kad iki pirmųjų Europos čempionato rungtynių su Prancūzija (birželio 15 dieną) likus 75 dienomis garsiai skamba visi pavojaus varpai. O juk vokiečiai vienoje grupėje taip pat dar žais su Portugalija ir Vengrija.

„Tai buvo labai skaudus smūgis“, – po pralaimėjimo kalbėjo J. Lowas. Ilgametis Vokietijos rinktinės strategas tokiu niūriu akcentu atsisveikino su pasaulio čempionato atrankos rungtynėmis, kuriose jis paskutinį kartą davė nurodymus savo auklėtiniams. Nuo rugsėjo, kai bus tęsiamos šios varžybos, prie Die Mannschaft vairo stovės jau kitas specialistas.

„Labiausiai gąsdina tai, kad mūsų futbolininkai buvo visiškai be idėjų, kaip žaisti prieš pasaulio reitinge 65-ą vietą užimančią rinktinę. Mūsų žvaigždės nerado sprendimų, kaip sustabdyti komandą, kurioje vos 4 futbolininkai žaidžia pagrindinėse Europos lygose, ir kaip užpulti, – pastebi sport1.de žurnalistas Patrickas Bergeris. – Susimąstyti verčia tai, kad tokie žaidėjai kaip Antonio Rudigeris ar Emre Canas leidžiasi varžovų spardomi, o tokie puolimo asai kaip L. Sane, Serge Gnabry, Kai Havertzas ar Timo Werneris nekelia jokio pavojaus varžovų vartams“.

Vokietijos rinktinė J grupėje smuktelėjo į 3 vietą, o lyderiais tapo visas tris pergales iškovoję armėnai. Armėnijos futbolo federacija socialiniuose tinkluose leido sau pašmaikštauti: „Labanakt, grupės lyderiai. Bent jau iki rugsėjo“.

„Rinktinė atrodė labai pavargusi. Žaidėjai norėjo, tačiau visur vėlavo žingsniu. Man sunku paaiškinti, kas vyksta. Visa mano euforija išgaravo, tiesiog trūksta žodžių“, – kalbėjo RTL televizijos futbolo ekspertas Uli Hoenessas.

Šiaurės Makedonijos rinktinės žaidėjas Egzijanas Alioski kalbėjo, kad niekas netikėjo, jog jie gali įveikti Vokietiją: „Tačiau mes sakėme, kad norime apsunkinti varžovams gyvenimą kiek tik įmanoma ir išpešti teigiamą rezultatą.

Klausimas buvo toks: kas yra pozityvus rezultatas – lygiosios ar pergalė? Nuotaika tokia, lyg būtume tapę čempionais. Mums yra neįtikėtina, kad galime nugalėti tokią futbolo šalį. Tai mums buvo ir pirmosios rungtynės su vokiečiais. Kai žmonės pamato rezultatą, neabejotinai būna labai nustebinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)