Pasitelkė tris naujokus

UEFA Europos lygos turnyrą nuo antro atrankos etapo pradedantis VMFD „Žalgiris“ kovai su svečiais iš Austrijos rengėsi dvi savaites ir sustiprino ekipos sudėtį trimis naujokais.

Paskutinis iš jų į Vilnių atvyko mačo išvakarėse: trečiadienį Lietuvos vicečempionai sukirto rankomis su 24-erių puolėju iš Lenkijos Kamiliu Bilinskiu, priklausiusiu Vroclavo „Šląsk“ klubui.

Prieš tai „Žalgirį“ papildė du saugai: legionierius iš Kroatijos Andro Švrljuga bei rimtų finansinių problemų smaugiamą Panevėžio „Ekraną“ palikęs Ramūnas Radavičius.

Trenerio D. Petravičiaus teigimu, du iš ekipos naujokų turėtų pasirodyti rungtynių su „Admira Wacker“ startinėje sudėtyje.

Varžovai iš anksto ruošėsi LFF stadiono ypatybėms

Nors paskutinį oficialų mačą sostinės ekipa žaidė dar birželio pabaigoje, „Žalgirio“ atstovų įsitikinimu, šiuo metu komandos sportinė forma yra optimali. Europos lygos kovoms vilniečiai rengėsi Lenkijoje, kur sužaidė trejas kontrolines rungtynes. Vilniaus klubas 1:3 pralaimėjo Kipro čempionams Limasolio AEL, 1:2 – vicečempionams Nikosijos „Omonia“ bei 2:1 pranoko Lenkijos antros pagal pajėgumą lygos komandą Poznanės „Warta“.

„Esame puikiai pasiruošę. Gerai padirbėjome taktiškai, pamatėme savo silpnąsias vietas. Koks rezultatas būtų teigiamas pirmoje dvikovoje? Nenoriu nieko spėlioti – tiesiog žaidžiant namuose reikia įmušti įvartį ar du ir būtinai nepraleisti, nes varžovų taiklus smūgis komplikuotų padėtį“, – teigė gynėjas Andrius Skerla.

Įdomu, jog rungtynėms su aistrais žalgiriečiai ruošėsi natūralios vejos aikštėse, tuo tarpu LFF stadione teks žaisti ant dirbtinės dangos. Vis dėlto Vilniaus komandos atstovai teigė jau seniai pripratę prie „Žalgirio“ namais virtusio stadiono ypatumų ir dirbtinę veją vadino vienu savo kozirių.

„Esame prie jos prisitaikę, todėl tai turėtų suteikti mums pranašumų“, – vylėsi A. Skerla.

Tiesa, prisitaikyti mėgino ir lietuvių varžovai, kurie pastarąsias kelias savaites specialiai treniravosi ant dirbtinės dangos.

„Dėl šios aplinkybės mūsų pasirengimas buvo kiek kitoks nei įprasta, bet turėtume būti pasiruošę“, – sakė bronzą praėjusiame Austrijos čempionate laimėjusio klubo vyriausiasis treneris Didi Kuhbaueris.

Svečiams diriguos buvęs A.Narbekovo priešininkas

Skirtingai nei sezoną jau įpusėjęs „Žalgiris“, „Admira Wacker“ ekipa dar tik ruošiasi Austrijos pirmenybių, vykstančių pagal sistemą ruduo-pavasaris, startui.

Pirmojo mačo šeimininkai tiki, kad šis faktas taip pat bus privalumas Lietuvos atstovams. Tuo tarpu svečių strategas teigė turėjęs užtektinai galimybių nuodugniai išanalizuoti vilniečių žaidimą.

„Ką žinome apie „Žalgirį“? Viską. Mano asistentas buvo nuvykęs į Lietuvą ir stebėjo paskutiniąsias „Žalgirio“ rungtynes su Gargždų „Banga“, surinkome daug informacijos. Jei ketvirtadienį nežaisime iš visų išgalių, galime turėti rimtų problemų, nes susitiksime su labai stipria komanda.

Kita vertus, pirmą mačą mes ir norėjome žaisti išvykoje. Mūsų tikslas – įmušti bent vieną įvartį ir nepralaimėti“, – auklėtiniams keliamas užduotis įvardino D. Kuhbaueris.

Beje, su vienu lietuviu jis praeityje ir pats futbolo aikštėse buvo surėmęs ginklus. Kai D. Kuhbaueris atstovavo Vienos „Rapid“ klubui, principinių šio konkurentų – Vienos „Austria“ ekipos – gretose žaidė Arminas Narbekovas.

Abu klubai – primiršę žaidimo Europoje patirtį

„Žalgiris“ Europos taurių turnyruose pasirodys po septynerių metų pertraukos. Paskutinį kartą Vilniaus klubas 2005 metais dalyvavo jau nebeegzistuojančiose Intertoto taurės varžybose ir pasiekė pusfinalį.

„Kiekvienam žaidėjui garbė atstovauti savo šaliai tarptautinėse varžybose. „Žalgiris“ jau senokai žaidė tokio lygio varžybose, todėl tikiuosi, kad sulauksime nemažo žiūrovų susidomėjimo ir palaikymo, kuris padės siekti savo tikslą.

Savo kailiu esu įsitikinęs, kad tokių varžybų patirtis lemia labai daug. Bet su varžovais esame vienodoje padėtyje – jie taip pat seniai bežaidė Europos taurių turnyruose“, – kalbėjo žalgiriečių veteranas A. Skerla.

„Admira Wacker“ komanda tarptautinėse varžybose – UEFA taurės turnyre – pastarąjį kartą žaidė 1994-1995 metų sezone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)