Pirmame kėlinyje iniciatyva priklausė žalgiriečiams. Pačioje rungtynių pradžioje vienas prieš vartininką atsidūrė Tomislavas Pekas, bet pasiųsti kamuolio į vartus nepavyko. Proga pelnyti įvartį po Egidijaus Vaitkūno perdavimo iš krašto turėjo Calumas Elliotas, tačiau nesugebėjo pataikyti į vartų plotą.

45 minutę varžovai suteikė dar vieną progą T.Pekui. Po puikaus Mario Grgurovičiaus perdavimo jis vėl atsidūrė vienas prieš vartininką ir šį kartą buvo tikslus.

Po pertraukos „NK Rudar“ komanda sugebėjo perimti iniciatyvą. Labai kietai žaidusius varžovus žalgiriečiai bandė užklupti greitų atakų metu. 77 minutę T.Pekas prasiveržė kraštu, perdavė kamuolį Raimondui Vilėniškiui, kuris jį nesunkiai nukreipė į vartus.

Dar po trijų minučių R. Vilėniškis atsilygino T.Pekui už rezultatyvų perdavimą tuo pačiu ir VMFD „Žalgiris“ komandos legionierius pelnė trečią įvartį.

„Po kelių dienų sunkių treniruočių buvo sunku žaisti, bet aikštėje buvome geresni už varžovus ir laimėjome pelnytai“, - po rungtynių teigė geriausias rungtynes VMFD „Žalgiris“ komandoje sužaidęs T.Pekas.

Vyriausiasis treneris Damiras Petravičius gyrė komandą už kovingumą: „Nors žaidėme draugiškas rungtynes, aikštėje vyko labai kieta kova. Varžovai žaidė grubiai, bet komanda kantriai kovėsi ir pelnytai pasiekė pergalę.“

Per pastarąsias kelias draugiškas rungtynes Umage treneris turėjo priekaištų dėl koncentracijos stokos, bet po pergalės prieš Velenės „NK Rudar“ komandą tik gyrė futbolininkus.

„Visa komanda žaidė labai gerai. Futbolininkai buvo maksimaliai susikaupę. Gynybos grandis nedarė klaidų, saugai valdė situaciją aikštės viduryje. Sėkmingai griovėme varžovų bandymus užpulti, susikūrėme progų ir pelnėme tris puikius įvarčius“, - džiaugėsi D.Petravičius.

Anot trenerio, treniruočių stovyklos pradžioje komandai per draugiškas rungtynes taip pat žaidė gerai, bet dėl įtemto „Istria Winter Cup“ turnyro grafiko ir nuovargio futbolininkams truko tikslumo.

„Pergalė prieš slovėnus labai svarbi psichologiškai. Po sunkių treniruočių tai pakelia nuotaiką. Manau, tai futbolininkams suteiks pasitikėjimo ir komanda su kiekvienomis rungtynėmis žaisti vis geriau ir geriau“, - tikisi D.Petravičius.

Šeštadienį su „NK Rudar“ komanda nerungtyniavę žalgiriečiai žais draugiškas rungtynes su Kroatijos trečioje lygoje žaidžiančia „NK Krk“ ekipa. Rungtynės Lietuvos laiku prasidės dvyliktą valandą.

VMFD „Žalgiris“ – „NK Rudar“ 3:0 (1:0).

Įvarčiai: 45 min. Tomislavas Pekas 1:0, 77 min. Raimondas Vilėniškis 2:0, 80 min.Tomislavas Pekas 3:0.

VMFD „Žalgiris“ komandoje žaidė: Marius Rapalis; Egidijus Vaitkūnas, Luka Peričius, Algis Jankauskas, Vaidas Šilėnas (46‘ Jaunius Juozaitis); Tomislavas Pekas, Andrejus Nagumanovas, Mantas Kuklys; Mario Grgurovičius (70‘ Raimondas Vilėniškis), Arminas Vaskela (70‘ Paulius Janušauskas); Calumas Elliotas (46‘ Povilas Krasnovskis).