"Kauniečiai dažnai pasižymi geru standartinių padėčių išnaudojimu. Šį kartą mums pavyko puikiai realizuoti standartines padėtis. Tai ir lėmė rungtynių baigtį. Vyrus, žinoma, pagirsiu. Juk jie įveikė ne bet ką, o "Kauną", - sakė V. Liubšys.

Jis pažymėjo, kad vilniečiai atidžiai gynėsi ir sėkmingai kontratakavo.

Prie visų trijų "Vėtros" įvarčių prisidėjo saugas iš Slovakijos Marekas Andraščikas, pats pelnęs du. Jį sostinės klubas įsigijo tik rugpjūčio mėnesį. Paklaustas, ar tada, kai kvietė M. Andraščiką, žinojo, kad slovakas yra standartinių padėčių meistras, V. Liubšys atsakė: "Žinojome, nes jis žaidė Slovakijos aukščiausioje lygoje per 400 rungtynių, įmušė 50 įvarčių, buvo kelių komandų kapitonas. M. Andraščikui dažnai nesisekdavo - gal per 3 ar 4 mačus po jo smūgių varžovus išgelbėdavo virpstas. Pagaliau jam pasisekė".

Pasak V. Liubšio, žiūrovams rungtynės turėjo patikti, nes įmušta daug gražių įvarčių. "Tačiau treneriams - kitaip. Jiems įvarčiai galėjo beveik sukelti infarktą", - tikino "Vėtros" strategas.

Jis pripažino, kad komanda turi problemų, nes dėl traumų iš rikiuotės iškrito Virmantas Lemežis, Anatolijus Ostapas. "Kai sudėtyje tik 13-14 žaidėjų, du iškritę futbolininkai yra daug. Tačiau visi buvę aikštėje kovojo maksimaliai. Manau, kad taip bus ir per lemiamas rungtynes Klaipėdoje, kur spręsis bronzos medalių likimas", - sakė V. Liubšys.

"Kauno" treneris A. Zygmantovičius dėl pralaimėjimo nereiškė pretenzijų savo auklėtiniams: "Mes pralaimėjome, tačiau vyrų žaidimu nesu nusivylęs. Jie rungtyniavo visai neblogai, aš likau patenkintas. Vis dėlto mūsiškiams nepasisekė apsiginti po standartinių padėčių. Gal pritrūko koncentracijos, gal žaidėjai buvo pernelyg nusiraminę. Kita vertus, mes norėjome sėkmingai baigti čempionatą, tad to nusiraminimo gal ir nebuvo".

"Mums ir vėl negalėjo padėti rezultatyviausias komandos žaidėjas Rafaelis Ledesma. Jis, kaip ir puolėjas Artūras Rimkevičius, serga, turi temperatūros. Brazilas su mumis net nesitreniruoja. "Kaunas" užsitikrino sidabro medalius, tai kam leisti į aikštę sergantį žmogų?", - aiškino A. Zygmantovičius.