Jiems koją pakišti gali tik idealus ekraniečių žaidimas ir jų pergalė mažiausiai 4:0.

Gynėjai „nesusikalbėjo“

„Tačiau tai tik svajonė, o galimybės - minimalios, - po rungtynių Panevėžyje kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas. - Kita vertus, mano manymu, jūs ten tiek daug nepralaimėsite, kadangi kroatai jau dabar savo ateities reikalus išsprendė. Manyčiau, jei ten pavyks sužaisti bent jau lygiosiomis, tai jau būtų pergalė“.

Rinktinės stratego nuomone, mūsų komandai trūksta „šviežio kraujo“, suprask, komandą turėtų sustiprinti jauni ir ambicingi žaidėjai: „Per ilgai Audrius Banevičius laikomas kaip vienas iš pagrindinių gynybos ramsčių. Pirmosiose rungtynėse labai klydo Arvydas Skrupskis. Atkreipiau dėmesį, kad gynėjai tarpusavyje „nesusikalbėjo“, darydami dirbtines nuošales. Labai nuliūdino Manto Savėno forma. Jis kandidatas į nacionalinę rinktinę. Kol kas ties jo pavardę dedu didelį klaustuką. Kaip ir prie Vitalijaus Kavaliausko, Arūno Klimavičiaus bei Gedimino Paulausko. Patiko tik Povilas Lukšys. Svarstau galimybę, kad jis galėtų žaisti rinktinėje“. (Beje, pirmadienį mūsų rinktinė jau rinksis į treniruočių stovyklą, o rugpjūčio 16-ąją Moldovoje žais draugiškas rungtynes su vietos vienuolike).

A.Liubinskas teigė, kad pirmose rungtynėse mūsų žaidėjai nedemonstravo valios ir noro laimėti: „Esant lygiam rezultatui, reikėjo žaisti, kaip sako rusai, „per nevalią“. Be to, futbolininkai nepatikėjo, kad galima rungtyniauti kaip su lygiu priešininku. Vėliau klaidos gynyboje komandą „išmetė iš balno“, žaidėjai palūžo“.

Treneris taip pat teigė, kad mūsų komandai prieš naująjį sezoną kontrolinėms varžyboms reikėjo ieškoti daugiau rimtesnių varžovų, o ne vien tik Latvijos komandų. Jo manymu, reikėjo derėtis, pavyzdžiui, su Lenkijos, Bulgarijos ar Čekijos ekipomis. Kita vertus, pasak A.Liubinsko, mūsų komanda per mažai dirba pamainos rengime:

„Atkreipiau dėmesį, kad, iškritus bent vienam pagrindinės sudėties žaidėjui, jo nėra kuo pakeisti. Nemanau, kad naujų žaidėjų reikia ieškoti užsienyje, kadangi tuomet mums, rinktinės treneriams, nebėra iš ko rinktis - Lietuvos komandos prisipirko brazilų, rusų. Jie žaidžia, o lietuviai sėdi ant suolelio“.

Reikia šviežio kraujo

Tos pačios nuomonės yra ir FK „Ekranas“ strategas Virginijus Liubšys: „Su dabartine komandos sudėtimi šiais metais padarėme viską, ką galėjome. Dabartinė padėtis tai parodė, ir toliau mes nesame pajėgūs žygiuoti. Reikia pripažinti - kroatai už mus stipresni tiek fiziškai, tiek techniškai. Kita vertus, mus nelabai „myli“ ir burtai“.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinktinių direktorius Robertas Tautkus, stebėjęs mūsų komandos pasirodymą UEFA Čempionų lygoje, PB sakė: „Pats rezultatas rodo, kaip žaidė „Ekranas“. Panevėžiečiai žaidė atvirą futbolą. To nederėjo daryti. Ne pačias geriausias rungtynes sužaidė Arvydas Skrupskis. Galbūt vieninteliai Mantas Savėnas ir darbštuolis Povilas Lukšys stengėsi gelbėti komandą. Nežinau, koks komandos biudžetas, tačiau reikėtų komandą papildyti brangesniais ir, žinoma, efektingesniais žaidėjais. Šlekys įžiebia ugnies, tačiau ji jau nebe tokia, kokios reikėtų šalies čempionams. Nemanau, kad šiais metais dar reikėtų pasipildyti naujais žaidėjais iš kitų klubų. „Ant karštųjų“ gelbėtis nederėtų. Tačiau kitų metų sezonui reikėtų daryti pakeitimus. Ilgai virti savose sultyse nėra protinga. Be to, jūs turite labai gerų žaidėjų antroje komandoje. Gal vertėtų pasižvalgyti ir joje“.

Pagaliau sugrįžo

PB žiniomis, po užsitęsusio svetimos šalies dokumentų tvarkymo į „Ekrano“ komandą iš Moldovos jau grįžo Sergejus Pogrebanas. Jis jau turėtų atstovauti mūsų ekipai rungtynėse Zagrebe. Deja, mūsų komandai padėti dar negalės traumuotas Alfredas Skroblas.

Žaidėjas, anot V.Liubšio, jau treniruojasi, tačiau kol kas gydytojai žaisti jam dar neleidžia. Geriausiu atveju A.Skroblas į aikštę išbėgs rugpjūčio 8-ąją Lietuvos A lygos pirmenybių rungtynėse Panevėžyje su Klaipėdos „Atlantu“. Lengvą traumą patyręs perspektyvusis Dominykas Galkevičius, pasak FK „Ekranas“ stratego, „laukia savo eilės“. Gali būti, kad jis į aikštę išbėgs jau Kroatijoje.

Šiandien Vilniuje „Ekranas“ žaidžia A lygos rungtynes su vietos „Žalgiriu“.