"Nors labai rimtai kalbėjome, kad pradžioje žūtbūt privalome apsiginti, labai greitai praleidome įvartį. Suomiai po jo ėmė per daug pasitikėti savimi, o mes galėjome surengti kontratakas.

Per vieną jų išlyginome rezultatą, o netrukus po kampinio Algis Jankauskas ir persvėrė rezultatą", - tinklapiui Futbolas.lt vertino treneris.

"Antrajame kėlinyje jiems neliko nieko, kaip tik bandyti lyginti skirtumą ir mes surengėme bent keturias puikias kontratakas. Įmušėme du įvarčius, bet teisėjas neįskaitė Nerijaus Vasiliausko įvarčio. Buvo užfiksuota nuošalė, nors tikrai jos tenai negalėjo būti.

Per abejas rungtynes praleidome greitą įvartį, bet šį kartą mums labiau sekėsi atakuoti ir mušti įvarčius. Tikrai buvome geresni už varžovus", - reziumavo V. Liubšys.

Spaudos konferencijoje paklaustas, kas lėmė "Vėtros" pergalę, V. Liubšys pabrėžė didžiulį norą nugalėti.

"Manau, kad laimėjome dėl kelių priežasčių. Visų pirma todėl, kad labai to norėjome, o antra todėl, kad savaitgalį varžovai turėjo tikrai sunkias rungtynes savo šalies čempionate. Mes tuo metu galėjome ramiai ruoštis rungtynėms."

A.Jankauskas: visada tikėjau pergale

Po įspūdingos pergalės prieš Suomijos čempionato lyderį "Vėtros" kapitonas ir vienas rungtynių didvyrių Algis Jankauskas tikino tikėjęs savo komandos sėkme.

"Man asmeniškai sunkiau buvo Vilniuje. Tada žaidėme geriau ir spaudėme varžovus, o jie kontratakavo. Dabar, kai mums pasisekė persverti rezultatą, atakuoti turėjo varžovai ir paaiškėjo, kad to daryti jie nesugeba.

Mes ramiai apsigynėme, kontratakoje įmušėme įvartį ir galėjome dar labiau padidinti persvarą", - Futbolas.lt tinklapiui vertino antrąjį komandos įvartį pelnęs žaidėjas.

Gynėjas džiaugėsi, jog pavyko sustabdyti varžovų legionierių Dawda Bahą, kuris pirmajame mače nuskriaudė "Vėtrą" vieninteliu įvarčiu.

"Vilniuje jis mums sukėlė didelių problemų ir dabar buvo aktyvus. Bet sugebėjome jį neutralizuoti. Tiesa, pirmajame kėlinyje jis gavo traumą ir turėjo žaisti bintuota galva. Galbūt todėl vėliau nebebuvo toks drąsus ir aktyvus".

Pirmąsias rungtynes namuose 0:1 pralaimėjusios "Vėtros" galimybės iškovoti pergalę atsakomajame mače lažybų bendrovėse buvo vertinamos 7 prie 1. Tačiau A. Jankauskas teigė galvojęs priešingai.

"Visada tikėjau, kad laimėsime. Po pirmųjų rungtynių sakiau, kad tai dar nieko nereiškia, kad žaidžiama du kartus ir po antrojo susitikimo viskas išsispręs. Tikėjo nedaugelis. Bet žinojau, kad laimėsime ir pateksime į kitą etapą."

Suomijos klubo treneris - priblokštas

HJK vyriausiasis treneris Anti Muurinenas po mačo sunkiai rinko žodžius.

"Sugebėjome įmušti įvartį svečiuose ir įgyti persvarą šiose rungtynėse, tačiau kažkokiu būdu visą pranašumą iššvaistėme. Skaudu, bet nieko nepakeisi. Dabar privalome ruoštis Suomijos čempionato rungtynėms", - kalbėjo Helsinkio komandos vairininkas.

A. Muurinenui nepavyko atrasti atsakymo, kodėl antrąjį įvartį A. Jankauskas po kampinio įmušė nedengiamas.

"Reikėtų žiūrėti vaizdo kartojimą, dabar sunku pasakyti kas lėmė tas klaidas. Tai buvo chaotiška situacija. Dabar reikės analizuoti klaidas.

Mūsų gynybos grandis šį sezoną beveik nesikeitė - galbūt ji žaidė per daug sunkių rungtynių. Mačas su TPS (praėjusį savaitgalį - aut. past.) ir ši dvikova buvo švelniai tariant ne geriausios mūsų rungtynės".