Pirmojo UEFA Europos lygos atrankos etapo rungtynėse "Vėtra" dviejų įvarčių pranašumą turėjo vos įpusėjus pirmajam kėliniui, o antrajame kėlinyje įmušė dar kartą ir laimėjo 3:0.

"Galbūt varžovai tikėjosi mus įveikti, bet mes labai greitai įmušėme du įvarčius ir lengviau atsikvėpėme. Nors varžovai ir sukūrė kelias pusproges, visą žaidimą kontroliavome mes", - kalbėjo V. Liubšys.

Treneris pagyrimų turėjo įvarčių autoriams: "Pirmiausia norėčiau paminėti Evaldą Grigaitį. Jis šiandien tikrai buvo komandos lyderis. Labai daug padarė ir pelnė du įvarčius. Taip pat gerai žaidė ir Nikolajus Mašitševas. Bet pagyrimo nusipelno visa komanda. Vyrai sužaidė taip, kaip ir iš jų norėjau."

Nors "Grevenmacher" galėtų išgelbėti nebent neįtikėtina pergalė tokiu pačiu ar didesniu rezultatu Vilniuje, V. Liubšys buvo įprastai diplomatiškas ir nekalbėjo apie antrąjį etapą.

"Negalima sakyti, kad "Vėtra" jau kitame etape. Dvikova susideda iš dvejų rungtynių, o mes laimėjome tik vienerias", - sakė patyręs strategas.

Atsakomąjį mačą "Vėtra" savo stadione Vilniuje žais liepos 9 dieną.