Spaudos teigimu, jau seniai su nusikaltėlių pasauliu siejamas J. Kvedaras įtariamas, jog galėjo praturtėti pasisavindamas Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) Lietuvai skiriamus pinigus.

„Pastarųjų dienų įvykiai netenkina šalies futbolo bendruomenės. 1991 metais įkurtos LFF veikloje buvo tiek pozityvaus, tiek negatyvaus. Toliau tylėti nėra prasmės ir tikslo. Atėjo laikas išsakyti savo nuomonę. Lietuvos futbolas atsidūrė duobėje, iš kurios nebus lengva išlipti“,- ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė ilgametis Vilniaus „Žalgirio“, Lietuvos rinktinės bei septynių užsienio klubų žaidėjas, o dabar treneris Valdas Ivanauskas.

Jo nuomone, galimybė pakeisti esamą situaciją dar egzistuojanti, ir tai padaryti su UEFA ir FIFA pagalba galinti anksčiau nuo veiklos nušalinta šalies futbolo bendruomenės dalis.

„J. Kvedaras kompromituoja futbolo veiklą. Netikiu, kad LFF vykdomasis komitetas yra savarankiškas ir jo sprendimai bus skaidrūs. Norime, kad J. Kvedaras gerbtų teismo sprendimą, gerbtų futbolo visuomenę ir atsistatydintų. Norėtųsi, kas Lietuvos futbolas prasidėtų nuo naujo balto lapo. Tikimės ir prašome tiesioginio UEFA ir FIFA įsikišimo. Vieno žmogaus veikla negali sugriauti visos Lietuvos futbolo“,- kalbėjo V. Ivanauskas.

Pasak jo, penktadienį į Vilnių atvykstantys UEFA bei FIFA atstovai aiškinsis susiklosčiusios situacijos aplinkybes su šalies prokuratūros atstovais, LFF vykdomuoju komitetu bei federacijos veikla nepatenkinta futbolo bendruomene.

„LFF veikloje per du dešimtmečius nebuvo jokio skaidrumo. Valdo visai ne tie žmonės, kurie turėtų. Autoritetingi žmonės turi būti vertinami, o ne nustumti“, - LFF prezidentų Vytauto Dirmeikio, Liutauro Varanavičiaus bei J. Kvedaro veiklą komentavo buvęs Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Rimantas Turskis.

Jo vertinimu, su UEFA ir FIFA pagalba būtina sugriauti egzistuojančią LFF rinkimų sistemą, kuri esanti paranki valdžią federacijoje užgrobusiems asmenims.

„LFF visuomet lydėjo kriminalinė praeitis. Lietuvos futbolo žlugdymas prasidėjo nuo V. Dirmekio valdymo. Nė vienas iš trijų iki šiol LFF vadovavusių nėra pateikęs Lietuvos futbolo ateities vizijos ar ataskaitos už nuveiktus darbus. Pinigus dedant ne ten kur reikia, neįmanoma pakelti futbolo lygį Lietuvoje“, - įsitikinęs buvęs Vilniaus „Žalgirio“ komandos saugas Stanislovas Danisevičius.

Vilniaus REO komandoje šiame sezone žaidusio Tomo Ražanausko teigimu, LFF veikla esantys nepatenkinti daug futbolininkų, tačiau ne kiekvienas viešai apie tai išdrįsta prabilti.

„Norisi Lietuvos futbolo labui nuveikti kažką daugiau, norisi permainų. Kažkada svajojau, jog žaisiu naujame sostinės stadione Šeškinėje, tačiau ir dabar ten stoti (statybos - BNS) griuvėsiai“, - sakė savo ateitį su futbolo trenerio karjera siejantis T. Ražanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)