Dešimtus metus sostinės „Ateities“ futbolo mokyklos organizuojamos varžybos vyksta nepaisant sporto gyvenimą ne tik Lietuvoje, bet ir didžiojoje dalyje pasaulio paralyžiavusios koronaviruso rizikos.

Kasmet kelis mėnesius savaitgaliais įvairioms amžiaus grupėms rengiamas turnyras sutraukia maždaug 7 tūkst. dalyvių iš daugiau nei 20 šalių ir yra vienas masiškiausių Baltijos šalyse.

Bet penktadienį prasidėjusiose 12-mečių varžybose skaitlingumo rekordais nekvepia.

Latvijos ar Estijos akademijų ekipos į Vilnių neatvyko, tačiau svečių iš Rusijos, Suomijos ar Baltarusijos organizatoriai vis dėlto sulaukė.

Ir nors dalyvių – perpus mažiau nei planuota, varžybas nuspręsta rengti.

Jos virto savotiška išimtimi iš taisyklės, nes po ketvirtadienio Vyriausybės sprendimo artimiausias dvi savaites riboti viešuosius renginius šalyje sustojo didžioji dalis įvairių sporto šakų pirmenybių.

„Jeigu yra koks nors naujas potvarkis, mes galime kad ir šią minutę turnyrą nutraukti. Apskritai nebūtume pradėję, bet nemažai užsienio komandų atvyko ketvirtadienį ryte, o Vyriausybė savo nurodymus paskelbė ketvirtadienį popiet. Jeigu tai būtų padarę, tarkime, bent trečiadienį, apie jokį turnyrą nė kalbos nebebūtų“, – „Delfi“ sakė „Ateities“ mokyklos sporto direktorius Dainius Gudaitis.

Anot jo, tam, kad atvykusių ekipų vaikai savaitgalį tuščiai nesibastytų po Vilnių, nuspręsta varžybas rengti atsižvelgiant į Vyriausybės nurodytus saugumo reikalavimus.

Dėl to turnyras iš „Sportimos“ maniežo perkeltas į atvirą erdvę – LFF stadioną. Pastarojo rūbinės buvo aprūpintos dezinfekciniu skysčiu, o būrelis žiūrovų – palikti už pietines tribūnas juosiančios tvoros.

Mat nuo penktadienio ryto į viešus renginius, Vyriausybės nurodymu, negali susirinkti daugiau nei šimtas žmonių.

Ir nors organizatoriai teigia pasirūpinę visomis reikalaujamomis saugumo priemonėmis, nervai vis tiek įtempti.

„Patikėkite manimi, net pats laukiu, kad greičiau tas turnyras pasibaigtų, saugiai ir ramiai. Nes pradeda žmonės panikuoti – ne užsieniečiai, mūsiškiai. Mes sakome visoms komandoms, kad jos pačios atsakingos, žaisti ar ne. Juk prievartos čia nėra“, – dėstė D. Gudaitis.

„Delfi“ kalbinti šeimininkų – „Ateities“ mokyklos – žaidėjų tėvai teigė esantys budrūs, bet ramūs.

„Jeigu Lietuvoje viskas būtų uždaryta karantinui kaip Italijoje, tuomet vaiko tikrai neleisčiau. Bet kadangi varžybos iš maniežo, kur erdvė uždara ir galimybė užsikrėsti didesnė, perkeltos į lauką, atrodo, kad renginys saugus. Ar bent jau to saugumo tiek pat kaip vaikščiojant mieste“, – sakė vieno iš jaunųjų futbolininkų tėtis.

Primename, kad LFF ketvirtadienį sustabdė visų lygių savo organizuojamas varžybas: nuo A lygos iki Elitinės jaunių lygos ar vaikų salės futbolo čempionato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)