Komandos buvo susitikusios dar vasarą, kuomet žalgiriečiai įtemptai ruošėsi UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėms. Tąkart Vilniuje ganėtinai lengvai laimėjo aikštės šeimininkai. Jie pasiekė įtikinamą rezultatą 3:0, o įvarčiais pasižymėjo Algis Jankauskas, Darvydas Šernas bei Linas Pilibaitis.

Šį kartą atsakomasis mačas vyko Minsko „Torpedo“ stadione, o žalgiriečiams, nors ir buvo sukurta nemažai tam progų, pasižymėti nepavyko.

Rungtynes Lietuvos čempionai pradėjo ne itin užtikrintai ir pirmas 15 minučių dažniausiai gynėsi nuo vis gausėjančių varžovų atakų. Tiesa, ir vėl gynybos grandyje atsidūrusio Deivido Šembero ir Semiro Kerlos tandemas veikė beveik be priekaištų ir neleido aikštės šeimininkams pagalvoti apie rezultato persvėrimą.

Pirmąją žalgiriečių progą išsiveržti į priekį sukūrė iki šiol savojo žaidimo vis neatrandantis legionierius iš Brazilijos Lucas Gaucho, kuris po puikaus Andro Švrljugos perdavimo galingai smūgiavo į vartus, tačiau jo šūvis buvo blokuotas.

Pirmas toks pavojingesnis išpuolis, atrodo, pridėjo žalgiriečiams taip trūkusio pasitikėjimo ir žaidimas išsilygino, o „Žalgirio“ futbolininkai pradėjo vis dažniau keliauti link varžovų vartų. Daug bėdų „Dinamo“ komandai kėlė vis geresnį fizinį pasirengimą įgaunantis Serge‘as Nyuiadzi, uždirbdamas vieną smūgį nuo kampinio gairelės po kito.

Visgi pirmasis kėlinys žalgiriečiams baigėsi ne taip, kaip jie norėjo. Eilinės „Dinamo“ atakos metu ypač pavojingą smūgį atliko Vitalis Bulyga, o šio šūvio Armantui Vitkauskui atremti nepavyko. Kėlinys baigėsi minimalia baltarusių persvara – 1:0.

Antrasis kėlinys prasidėjo gausiais pasikeitimais žalgiriečių sudėtyje. Aikštėje po rungtynių pertraukos iškart pasirodė net keli žaidėjai: į vartus stojo Saulius Klevinskas, taip pat į aikštę žengė Algis Jankauskas ir po traumų atsigaunantys Mantas Kuklys bei Elivelto.

Prieš paskutinį pirmojo kėlinio švilpuką persvarą susikūrę varžovai antrą kėlinį pradėjo gan pasyviai ir į puolimą neskubėjo, o žalgiriečių pajėgos atakų metu vis gausėjo ir gausėjo. Pavojingas atakas viena po kito kūrė S. Nyuiadzi, A. Švrljuga, po keitimo pasirodę Eliandro ir M. Kuklys, tačiau „Žalgirio“ futbolininkams arba nepavykdavo užbaigti atakos smūgiu į vartus, arba pritrūkdavo tikslumo.

Realiausią progą pasižymėti ir išlyginti rungtynių rezultatą turėjo puikiai į žaidimą įsijungęs M. Kuklys. Saugas eilinės žalgiriečių atakos metu atsidūrė laiku ir vietoje ir sugavo jam skirtą perdavimą, tačiau jo smūgis skriejo virš vartų.

Visgi, dažnos Lietuvos čempionų atakos jų gynėjams vos „neatsirūgo“. „Dinamo“ ekipos puolėjai puikiai naudojosi žaidėjų pranašumu žalgiriečiams nespėjant sugrįžti į gynybą, tačiau šias klaidas kompensavo patikimai it uola sužaidęs S. Klevinskas. Jis atrėmė vieną po kitos baltarusių pavojingas greitas atakas bei išgelbėjo savo komandą nuo dar didesnio rezultato.

Paskutinį šturmą žalgiriečiai surengė jau paskutinėmis pridėto laiko minutėmis, tačiau klastingas M. Kuklio smūgis buvo atremtas, o kampinio smūgio metu rezultato išlyginti nepavyko. Rungtynės baigėsi minimalia „Dinamo“ persvara 1:0.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais jau rugsėjo 12-ąją. Vilniuje jie trečią kartą šiame sezone susitiks su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, o tai bus 26-tojo „SMScredit.lt A lygos“ turo mačas.

Rungtynės Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 19 valandą 30 minučių.

Rungtynės:

Minsko „Dinamo“ 1 – 0 Vilniaus „Žalgiris“
44' [1 – 0] Vitalis Bulyga

„Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas (46' Saulius Klevinskas), Andro Švrljuga, Deividas Šemberas, Semiras Kerla (46' Algis Jankauskas), Dominykas Barauskas, Jurijus Kendyšas, Paulius Janušauskas (46' Mantas Kuklys), Serge‘as Nyuiadzi (68' Julius Momkus), Donovanas Slijngardas (58' Justas Lasickas), Darvydas Šernas (46' Elivelto), Lucas Gaucho (58' Eliandro).