Įveikę beveik 2000 kilometrų žalgiriečiai vėlų sekmadienio vakarą pasiekė šiaurės rytų Slovėnijoje tarp kalnų įsitaisiusį ir turizmu pagarsėjusį Zrečės miestą. Čia žalgiriečiai jau kitą rytą plušo sporto salėje bei kruopščiai pradėjo pasiruošimą susitikimui su Kazachstano čempione „Astana“ ekipa.

„Labai ilgai keliavome tiek lėktuvu, tiek autobusu, todėl surengėme pirmą įvadinę treniruotę tam, kad žaidėjai išjudintų savo raumenis ir tinkamai pasiruoštų futbolui. Įprastinę treniruotę futbolo aikštėje pradėsime jau pirmadienio vakarą.

Tiek šią dieną, tiek antradienį surengsime po dvi treniruotes. Todėl pirmai pasirinkome lengvesnį krūvį, kad apšiltume ir stabilizuotume raumenis ir kūną, o antros metu jau šlifuosime savo žaidimą“, - po pirmos treniruotės svečioje šalyje sakė vyriausiasis klubo treneris Valdas Dambrauskas.

Pasiskirstę į dvi grupes žalgiriečiai ne tik liejo prakaitą atlikdami vieną trenerių štabo skirtą pratimą po kito, bet ir išbandė savo taiklumą mesdami futbolo kamuolius į sporto salėje įrengtus krepšius. Kai kurie iš jų netgi pademonstravo savo atletiškumą efektingais dėjimais.

Visgi pramogoms skirta akimirka – trumpalaikė. Jau po mažiau nei kelių savaičių „Žalgirio“ futbolininkai stos į vieną svarbiausių kovų šiame sezone. Liepos 13-ą į Vilnių atvyks Kazachstano čempionai „Astana“, o pirmas komandų susitikimas Lietuvos sostinėje bus labai svarbus kovojant dėl galimybės patekti į trečią UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Todėl ir laikas stovykloje Slovėnijoje, pasak stratego, turi būti išnaudotas tinkamai.

„Šios stovyklos metu norime pasiekti tokį žaidimo lygį, kuris padėtų įveikti antrą Čempionų lygos atrankos etapą. Tikrai tikiu, kad galime tai padaryti. Mūsų futbolininkai dirba susikaupę ir išsijuosę. Turime labai daug darbo, tad privalome produktyviai išnaudoti visas tas 12 dienų, kurias praleisime Slovėnijoje“, - teigė V. Dambrauskas.

Dviejų stipriausių Lietuvos ir Kazachstano komandų akistata Vilniuje prasidės liepos 13-ą dieną, 20 valandą.

Atsakomas Vilniaus „Žalgirio“ ir „Astanos“ mačas Kazachstano sostinėje vyks liepos 20-ą, 17 valandą Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)