Atsisakius dvejų rungtynių plano, abiejų komandų susitarimu buvo pasirinktas netradicinis rungtynių formatas, kurio metu futbolininkai savo ištvermę testavo trijų kėlinių metu. Pirmą ir paskutinį kartą trys kėliniai oficialiose futbolo rungtynėse buvo žaidžiami atidaromosiose 1894-1895 metų Anglijos aukščiausios lygos sezono rungtynėse, kuriose susitiko „Sunderland“ ir „Derby County“ ekipos.

Baltarusių ir lietuvių akistata, nors ir baigėsi minimalia žalgiriečių pergale rezultatu 1:0, buvo daug audringesnė, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Rungtynių metu netruko kovos dėl kiekvieno aikštės metro. Komandos nuo pat pirmų žaidimo sekundžių kibo viena kitai į atlapus dėl žaidimo kontrolės, abu klubai sėkmingai naudojo spaudimo taktiką, nevengdami ir kiečiau prasižengti.

Po vieno iš tokių taisyklių pažeidimų antro kėlinio pradžioje Sergejus Omeljančiukas iš pradžių apsižodžiavo, o po to ir griebė Elivelto už gerklės, o šiam parkritus ant dirbtinės vejos rungtynių teisėjas nepaisė baltarusių protesto ir iškart išvarė varžovą iš aikštės.

Raudonų kortelių fiestą vos po kelių minučių pratęsė žalgiriečių vartininkas Armantas Vitkauskas, pavėlavęs išbėgti iš vartų greitos priešininkų atakos metu, prie kamuolio griuvo ir jį atmušė būdamas už savo baudos aikštelės ribų. Visgi, net ir tai vartininkui nesutrukdė dar kartą pasirodyti aikštėje trečiame kėlinyje.

„Futbolas be emocijų ar pražangų yra neįmanomas. Manau, kad nei žaidimo grožis, nei rungtynių rezultatas nuo to nenukentėjo. Abiejų komandų susitarimu sužaidėme tris kėlinius, kad galėtume leisti mažiau rungtyniavusiems futbolininkams daugiau pažaisti. Manau, kad tai jiems buvo neįkainojama patirtis. Smagu, kad mūsų jauni žaidėjai nenusileido jų jaunimui.

Šį kartą žaidėme prieš kol kas pajėgiausią varžovą pasiruošimo metu. Ne pagal jų lygį, o sportinę formą. Tai, kaip jie žaidė ir kaip leido rungtyniauti mums, paliko kol kas geriausią įspūdį iš visų sutiktų priešininkų. Jie labai agresyviai gynėsi, dažnai mus spaudė, todėl ir mažiau kontroliavome kamuolį. Jie privertė mūsų žaidėjus greičiau galvoti ir priiminėti sprendimus, o šiame pasiruošimo etape tai buvo labai naudingas dalykas.

Manau, kad didžiąją rungtynių dalį turėjome žaidimo persvarą. Pelnėme vienintelį rungtynių įvartį, tačiau ir priešininkai turėjo porą galimybių pasiųsti kamuolį į mūsų vartus. Mes, kaip ir praėjusiuose draugiškuose mačuose, nerealizavome daugumos savo sukurtų progų“, - susitikimą analizavo vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas.

Vienintelį taiklų smūgį atlikęs puolėjas Bahrudinas Atajičius pritarė strategui, kad tai buvo sunkiausios rungtynės kol kas, o kartu ir džiaugėsi vėl pajutęs alkį įvarčiams.

„Mano pozicija aikštėje būtent to ir reikalauja. Anksčiau žaisdavau šiek tiek kitokioje pozicijoje, todėl ir pasižymėti būdavo sunkiau. Dabar gera vėl prisiminti savo įgūdžius mušant įvarčius, kuriems ir vėl pajutau nenumalšinamą alkį.

Sunku pasakyti, ko komandai šiuo metu trūksta. Mes dar nesame gerai pasiruošę fiziškai. Tačiau tai tėra tarpsezonis, todėl su laiku ištaisysime ir tai. Džiugu, kad kiekvienose rungtynėse mes išmokstame vis ką nors naujo, geriau vienas kitą pažįstame ir susižaidžiame. Esame teisingame kelyje“, - tikino legionierius.

Jaunasis komandos saugas Danielis Romanovskis sakė, kad žaisti tris, o ne du kėlinius – keista, tačiau tai buvo labai naudinga patirtis tiek jam, tiek ir visai komandai.

„Labai svarbu tai, kad laimėjome, tačiau šį kartą mums labiau rūpėjo ne rezultatas, o pats žaidimas. Žaidėme prieš pajėgų varžovą, o ir daugelis gavome nemažai žaidimo laiko.

Treneris norėjo, kad demonstruotume tai, ką sugebame geriausiai, taip pat stengėmės dažnai veržtis aikštės kraštais. Pastebėjau, kad man pačiam dar labai trūksta greičio, nes prieš tokius varžovus turėčiau stengtis viską daryti staigiau“, - sakė žalgirietis.

Tuo tarpu treneris V. Dambrauskas atskleidė, ką stengsis pagerinti iki naujo sezono pradžios.

„Bandysime ir toliau derinti savo žaidimą, tobulinsime ryšį tarp žaidėjų, kai kuriuos taktinius aspektus ir tas žaidėjų kondicijas, kurias norėsime matyti jau pirmose čempionato rungtynėse.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)