Aktyviai pradėję rungtynes, futbolininkai iš Lietuvos kontroliavo rungtynių eigą ir neleido priešininkų komandai sukurti pavojingų progų. „Žalgirio“ žaidėjai kūrė vieną progą po kitos, o viena pavojingiausių iš jų buvo 14-ą žaidimo minutę.

Tada po pražangos šalia varžovų baudos aikštelės Vytauto Lukšos smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į viršutinį vartų virpstą.

Nepaisant žalgiriečių spaudimo, „Goias“ taip pat sukūrė keletą pavojingų situacijų prie „Žalgirio“ vartų. Tačiau pirmas kėlinys pasibaigė be įvarčių.

Antro kėlinio pradžioje žaidimo iniciatyva taip pat priklausė svečiams iš Lietuvos. Visgi 57-ą minutę varžovai pademonstravo savo meistriškumą. Po pražangos visai šalia „Žalgirio“ baudos aikštelės, maždaug iš 20-ies metrų Paulo smūgiuotas kamuolys kirto Sauliaus Klevinsko ginamų vartų liniją ir brazilų komanda išsiveržė į priekį - 1:0.

Kitas įvartis buvo įmuštas 70-ą rungtynių minutę, kai iš Andro Švrljugos atėmęs kamuolį Bruno Henrique liko vienas prieš vartininką ir, paleidęs jį į tolimąjį vartų kampą, padvigubino savo atstovaujamo klubo persvarą (2:0), kurią išlaikė iki rungtynių pabaigos.

Rungtynėse dėl smulkių traumų dar vis nerungtyniavo trys Lietuvos sostinės klubo žaidėjai: Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys. Po sužeidimų atsigavę ir pirmose rungtynės nedalyvavę Elivelto ir Seržas Nyuiadzi šį kartą susitikimą pradėjo pagrindinėje sudėtyje.

Tai buvo antros ir kartu paskutinės „Žalgirio“ rungtynės „Granada Cup“ turnyre. Trečiadienį žalgiriečiai persikels į Recifės miestą, kur sausio 22-ą dieną sužais draugiškas rungtynes su „Santa Cruz“ futbolininkais.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 0 - 2 „Goias“.

57' Paulo [0 - 1]
70' Bruno Henrique [0 -2]

„Žalgiris“: Saulius Klevinskas, Artakas Jedigarijanas (84‘ Aldas Korsakas), Samiras Kerla, Georgas Freidgeimas (61‘ nubaustas geltona kortele), Andro Švrljuga (74‘ Algis Jankauskas), Jurijus Kendišas (74‘ Paulius Janušauskas), Linas Pilibaitis, Seržas Nyuiadzi (88‘ Arturas Skuratovičius), Elivelto (45‘ Jakubas Wilkas), Vytautas Lukša (74‘ Kristis Andreou), Adi Rocha (88‘ Justas Lasickas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)