Tokių mačų atvejais sakoma, kad bus kovojama dėl 6 taškų, nes po rungtynių komandas gali skirti ir 9, ir 15 taškų.

Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas tikisi, kad stebėti A lygos lyderių rungtynių susirinks gausus žiūrovų būrys.

„Trakų komandai tai bus gyvybės ir mirties klausimas, - prieš artėjančią dvikovą kalbėjo D. Šemberas. - „Trakai“ gal labiau kovoja dėl 2 vietos, bet dar nepraranda galimybių ir užimti pirmąją. Labai tikiuosi, kad mes šios pozicijos neužleisime. Jiems 3 taškai labai svarbūs strategiškai kovojant dėl patekimo į Europos taurių turnyrus. Mums taškų prarasti irgi negalima, kad turimas pranašumas čempionate nesumažėtų iki kritinio lygio, neprasidėtų nervų karas. Norisi užtikrintai laimėti ir dar kartą įrodyti, kad „Žalgiris“ yra geriausia komanda. Turime pernai metų skaudžią patirtį, tikiuosi, ji bus į naudą ir šiemet istorija nepasikartos. Turime užtikrintai finišuoti ir laimėti čempionatą.“

Pasak „Žalgirio“ kapitono, „Trakai“ yra komanda, su kuria vilniečiams kovoti šį sezoną sunkiausia.

„Tai yra gera, kovinga komanda, turinti gerą trenerį ir gerų žaidėjų. Su ja žaisti būna sunku, nes treneris futbolininkams duoda ir konkrečias užduotis, ir taktines, protingai viską sudėlioja aikštėje. „Trakai“ yra mūsų pagrindiniai konkurentai visą čempionatą. Negalima nurašyti Pakruojo „Kruojos“, tai irgi gera komanda, bet su „Trakais“ šiame čempionate žaisti buvo sunkiausia. Žinome, kad laukia sunkios rungtynės - dėstė D. Šemberas. - Aišku, daugiausia priklausys nuo mūsų pačių. Jei demonstruosime tokį žaidimą, kokį galime, eisime į aikštę nusiteikę taip, kaip turime nusiteikti, manau, tikrai laimėsime, nebus didelių problemų.“

Futbolininkas teigė, kad Vilniaus ir Trakų komandų dvikova šiuo metu yra geriausia, ką aistruoliams gali pasiūlyti A lyga. „Tikiu, kad į geriausių komandų rungtynes susirinks ir atitinkamas žiūrovų kiekis“, - sakė D. Šemberas.

„Žalgirio“ aistruoliai komandos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ savo ekipos kapitoną išrinko geriausiu rugsėjo mėnesio žaidėju.

Vilniečiai praeitą mėnesį laimėjo 3 iš 4 rungtynių, o D. Šemberas prie pergalių Gargžduose ir Šiauliuose prisidėjo įvarčiais.

„Svarbiausia, kad tai buvo geras mėnuo komandai, rinkome taškus. Asmeniniai pripažinimai komandiniame sporte nėra svarbu, - teigė D. Šemberas. - Aišku, malonu, bet komandiniame sporte svarbiausia yra bendras tikslas, kurio siekiame.“

Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Georgas Freidgeimas kviečia aistruolius aktyviai palaikyti komandą sekmadienį per rungtynes su „Trakais“.

„Nuotaika kovinga, visi rimtai dirbame. Laukia ketvirtojo rato svarbiausios rungtynė, nes „Trakai“ ir Pakruojo „Kruoja“ yra pagrindiniai konkurentai, o pergalė labai padidintų mūsų galimybes tapti čempionais“, - prieš principines rungtynes sakė futbolininkas.

Anot G. Freidgeimo, sekmadienį į stadioną turėtų išsiruošti visi, pagalvojantys apie apsilankymą stadione, bet ne visada tai padarantys.

„Šį sezoną rungtynės su „Trakais“ mums būna vienos sunkiausių. Tai stipri komanda, tą įrodo ir turnyro lentelė. Kiekviena mūsų dvikova su Trakų futbolininkais būna nuožmi ir atkakli, o žiūrovams tai patinka, - tvirtino gynėjas. - „Žalgiris“ ir „Trakai“ šiuo metu stipriausios Lietuvos komandos. Futbolo gerbėjams turėtų būti įdomu pažiūrėti, kaip jos žaidžia ir ką gali pademonstruoti. O kuo daugiau žmonių bus stadione, tuo smagiau bus ir žaisti, ir žiūrėti rungtynes. Kviečiu visus ateiti į stadioną ir mylėti futbolą.“

Futbolininkas pripažįsta, kad „Trakai“ yra stiprus varžovas, tačiau neabejoja, kad pergalė turėtų atitekti „Žalgiriui“.

„Reikia išpildyti trenerio reikalavimus, maksimaliai susikaupti, neatsipalaiduoti nė minutei, nes „Trakai“ yra tokia komanda, kuri gali pasinaudoti bet kuria klaida. Jei vykdysime trenerio nurodymus, viskas bus gerai. Šiuo metu, manau, esame geresnė komanda. Tą rodo ir turnyro lentelė“, - tvirtino G. Freidgeimas.

„Žalgirio“ ir „Trakų“ rungtynės sekmadienį LFF stadione prasidės 12 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)