„Žalgiris“ rinks perspektyviausių 1994-1997-ais gimusių vaikinų grupę ir ruoš juos profesionaliai futbolininko karjerai.

„Idėja yra tokia, kad visi šie vaikinai eitų į vieną mokyklą, su kuria bus suderinti mokslo ir treniruočių tvarkaraščiai, kad jie turėtų galimybes treniruotis du kartus per dieną. Jie gautų maitinimą, visas atsistatymo priemones“ - kalbėjo I. Švabovičius.

Anot trenerio, jau dabar, pasklidus gandams apie projektą, jis susilaukia nemažai skambučių su klausimais kaip patekti į tą grupę.

„Suprantama, kad stengsimės atsirinkti pačius geriausius. Kad jau būdamas dvyliktoku, futbolininkas būtų „Žalgirio“ pamaina, o baigę mokyklas, geriausi grupės vaikinai eitų į pirmą „Žalgirio“ komandą“ - dėstė I. Švabovičius.

Darbai prasidės sausio mėnesį. Iki šių mokslo metų pabaigos bus vykdoma atranka, formuojama grupė, vyks jos treniruotės. Per tą laiką teks suformuoti visus sąrašus, kadangi vaikinams reikės iki liepos 1 d. pereiti į kitą mokyklą.

Vasario mėnesį bus sprendžiama, ar verta šią komandą registruoti antros lygos pirmenybėms.

„Bendrausime su visomis mokyklomis, su visais treneriais. Bus sudarytos sutartys, pagal kurias tie jaunieji futbolininkai bus perleisti „Žalgirio“ klubui. Ir jeigu vaikinas - labai gabus ir vėliau pasirašys su „Žalgiriu“ profesionalo sutartį, tai tada bus atsiskaitoma su mokykla, su treneriu, kuris tą vaiką mokė iki 14-15 metų. Mes norime susitvarkyti taip, kad visi būtų suinteresuoti mums siūlyti talentingus futbolininkus. Ir ne tik iš Vilniaus, o iš visos Lietuvos“, - pasakojo I. Švabovičius.

Anot VMFD „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, ši grupė - antras „Žalgirio“ žingsnis, organizuojant klubo struktūrą.

„Klubas žiūri į perspektyvą ir nori suteikti perspektyviausiems Vilniaus vaikams kokybiškas treniruotes ir galimybes tapti futbolininkais. Kaip kiekvienas klubas taip ir mes pradedam kurti piramidę. Iki šiol buvo pagrindas - pirma komanda.

Dabar jau šiek tiek prakutome, atsistojome ant kojų ir dabar laukia kitas žingsnelis - sukurti iš jaunimo antrą komandą, kurioje treniruotųsi perspektyviausi 15-19 metų vaikinai ne tik iš Vilniaus miesto ir rajono. Į komandą turės galimybių ir patekti jaunuoliai iš visos šalies. Dabar gal ir turėtume kažkiek problemų dėl jų apgyvendinimo, tačiau ilgainiui yra planas ir tikslas, kad čia patektų patys perspektyviausi Lietuvos vaikinai“, - tvirtino M. Nikoličius.

I. Švabovičius, anot sporto direktoriaus buvo pasirinktas neatsitiktinai.

„I. Švabovičių mes pasirinkome todėl, kad jis išaugino ne vieną gerą futbolininką ir turi daug patirties dirbant su jaunimu, kontaktų. Lietuva šiandien mato jo darbo vaisius. Todėl ir mes jam patikėjom šį sunkų ir atsakingą darbą“, - kalbėjo M. Nikoličius.

I. Švabovičius yra dirbęs buvusio FC „Vilniaus“ klubo jaunimo treneriu. Jis į komandą surinko ir treniravo nemažai futbolininkų, dabar jau vis plačiau praveriančių Lietuvos rinktinės duris. Jo auklėtiniai buvo ir žalgiriečiai Georgas Freidgeimas, Denisas Gordejus ir Deivydas Matulevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)