Vilniaus „Žalgiris“ – Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija)

Sausio 16 d., 13.30 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

Balstogės ekipa – beveik šimto metų istoriją skaičiuojantis klubas (įkurtas 1920-aisiais), kuris per savo gyvavimo istoriją yra po kartą triumfavęs šalies taurėje ir supertaurėje. Balstogiečiai kartą triumfavo antroje pagal stiprumą lygoje (1987 metais), o Lenkijos „Ekstraklasa“ divizione aukščiausia pasiekta vieta – trečioji (2015-aisiais). Kaimyninės šalies ekipoje yra žaidęs ne vienas lietuvis, tarp jų – „Žalgirio“ trenerio asistentas Andrius Skerla. Šiuo metu „Jagiellonia“ komandai atstovauja lietuvis Fiodoras Černychas. „Žalgiris“ ir „Jagiellonia“ yra susitikę du kartus draugiškose rungtynėse, o abu kartus savo pranašumą įrodė varžovai, laimėję rezultatu 3:0 (Balstogėje) ir 2:1 (Marijampolėje).

Vilniaus „Žalgiris“ – FK „Liepaja“ (Latvija)

Sausio 23 d., 20.30 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

FK „Liepaja“ – prieš du metus iširusios Liepojos „Metalurgs“ tęsinys, per tuos pačius vos du metus gražinęs komandą į Latvijos futbolo Olimpą. Debiutiniame 2014-ųjų sezone „Liepaja“ futbolininkai aukščiausioje Latvijos lygoje į priekį praleido tik tris komandas, o praėjusiais metais čempionų titulą užsitikrino likus dar keliems turams iki sezono pabaigos. Naujai atgimusiai ekipai rungtyniauti su Lietuvos čempionais dar neteko, o štai su „Metalurgs“ komanda „Žalgiris“ žaidė du kartus ir abu juos pralaimėjo: kartą latviams pralaimėta rezultatu 1:3, taip pat iškovotos lygiosios (0:0).

Vilniaus „Žalgiris“ – Rygos „Metta“ (Latvija)

Sausio 26 d., 12.30 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

Jungtinė Rygos Universiteto ir futbolo mokyklos komanda susikūrė vos 2006 metais, o per tą laiką sugebėjo ne tik iškovoti antros pagal pajėgumą lygos auksą (2011-aisiais), bet ir iškopti bei įsitvirtinti aukščiausioje šalies lygoje. Ne taip grėsmingai skambanti komanda kasmet deleguoja bent po kelis žaidėjus įvairių lygių jaunimo rinktinėms. Su latviais žalgiriečiai pastarąjį kartą žaidė 2012 metais ir tuomet be vargo juos įveikė rezultatu 3:0.

Vilniaus „Žalgiris“ – Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija)

Sausio 30 d., 20.30 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

Dar vienas neseniai susikūręs klubas (2007-aisiais), ilgu ir sunkiu darbu iškopęs ir įsitvirtinęs aukščiausioje Latvijos lygoje. Įsitvirtinęs taip, kad net ir neužimdamas prizinės vietos (2014-aisiais finišavo šeštoje pozicijoje) praėjusiame sezone sugebėjo sudalyvauti UEFA Europos lygos atrankoje ir nužygiuoti iki antro etapo, kuriame nusileido serbų FK „Vojvodina“ ekipai. Pastarąjį kartą 2013-ųjų birželį su latviais žaidę žalgiriečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą, jiems nusileidę rezultatu 0:3.

FK „Minsk“ (Baltarusija) – Vilniaus „Žalgiris“

Vasario 3 d., 15 val., Minskas

Su šia ekipa žalgiriečiai pirmą kartą susitiko praėjusio sezono pabaigoje, kuomet Vilniuje žaidė draugiškas rungtynes. Tąkart nemažai žaidimo laiko sulaukė jaunieji „Žalgiris B“ nariai, o vienam iš jų – po sunkios traumos atsigavusiam Edvinui Baniuliui – pavyko pasižymėti įvarčiu. Lygiasias rezultatu 2:2 garantavo fantastiško grožio Manto Kuklio šūvis į viršutinį varžovų vartų kampą. Savo šalies čempionate varžovai 14 komandų turnyre tenkinosi 6-ta vieta, nuo čempionais tapusių Borisovo BATE atsilikę 25-iais taškais.

FK „Minsk-2“ (Baltarusija) – Vilniaus „Žalgiris B“

Vasario 3 d., 17 val., Minskas

Jėgas išmėgins ir klubų jaunimo ekipos, kurios sužais draugiškas rungtynes iškart po pagrindinių komandų susitikimo.

Vilniaus „Žalgiris“ – FK „Jelgava“ (Latvija)

Vasario 6 d., 20.30 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

Nuo 2004-ųjų, kai klubas buvo atkurtas, FK „Jelgava“ tris kartus triumfavo Latvijos taurės varžybose, kartą tapo antros pagal pajėgumą šalies lygos čempionais. Pastaruosius dvejus metus komanda dalyvavo UEFA Europos lygos atrankose, o 2015-aisiais nužygiavo iki antro etapo. Žalgiriečiai, 2012-aisiais latviams nusileidę rezultatu 0:3, 2014 metais atsirevanšavo, iškovodami pergalę minimaliu rezultatu 1:0.

Vilniaus „Žalgiris“ – Suvalkų „Wigry“ (Lenkija)

Vasario 11 d., 12 val., Vilnius, „Sportima“ maniežas

Antroje pagal pajėgumą Lenkijos lygoje rungtyniaujantis ir vos 16-ą vietą užimantis „Wigry“ klubas pastaraisiais metais tapo itin populiaria karjeros stotele lietuviams. Nuo 2010-ųjų šiai ekipai įvairiais savo karjeros tarpsniais atstovavo 9 legionieriaus duonos paragauti nusprendę futbolininkai iš Lietuvos, o nuo 2011-ųjų komandai vadovauja buvęs mūsų šalies rinktinės ir „Žalgirio“ narys Donatas Vencevičius. „Žalgiris“ su lenkų klubu pastarąjį kartą susitiko 2014 metais ir įveikė varžovus rezultatu 1:0.

Talino „Flora“ (Estija) – Vilniaus „Žalgiris“

Vasario 19 d., 20 val., Talinas ir vasario 21 d., 13 val., Talinas

Pasiruošimą naujajam sezonui žalgiriečiai užbaigs dvejomis kontrolinėmis rungtynėmis Estijoje prieš daugkartinius šios šalies čempionus Talino „Flora“. Estijos ekipoje ne kartą yra žaidę ir įvairūs futbolininkai iš Lietuvos, garsiausias jų – buvęs žalgirietis Tomas Ražanauskas. „Žalgiriui“ ir „Florai“ futbolo aikštėse yra tekę susidurti du kartus 2008-aisiais, o abu kartus pergale džiaugėsi žalgiriečiai, varžovus įveikę rezultatu 1:0. Estai po ilgesnės pertraukos susigrąžino savo šalies čempionų titulą, o viena iš įsimintiniausių pergalių praėjusiame sezone buvo pasiekta taurės turnyre prieš „Retro“ ekipą, kuri buvo negailestingai sutriuškinta rezultatu 17:0.