Šiemet visi A lygos klubai pritarė tvarkaraščiui, kuriame absoliuti dauguma rungtynių suplanuota darbo dienomis.

Šalies futbolo fanų bendruomenėse toks grafikas buvo sutiktas labai neigiamai. Per pirmas 2017 metų „Žalgirio“ rungtynes darbo dieną „Pietų IV“ boikotavo rungtynių pirmą kėlinį.

Nuo birželio ultros žada protestuoti per visų darbo dienomis vyksiančių rungtynių pirmus kėlinius.

Pietų IV feisbuko paskyroje pirmadienį pasirodė toks pareiškimas:

„Šiemet asociacija „A lyga“ patvirtino unikalų pirmenybių tvarkaraštį, pagal kurį absoliuti dauguma lygos rungtynių vykdoma darbo dienomis. Tokio neparankaus stadionų lankymui tvarkaraščio nėra buvę visą Nepriklausomybės laikotarpį.

Mes nesame linkę į diskusijas, kuri diena yra geresnė futbolui ir stadiono lankytojams. Mes matome faktą, kad, nepaisant visų dirbtinių žiūrovų skaičiaus didinimų oficialiuose protokoluose, jų šiemet stadionuose būna mažiau negu pernai tuo pačiu metų laiku. Taip pat matome, kad pasitaikius toms retoms rungtynėms savaitgalį, žiūrovų į stadionus susirenka kur kas daugiau, negu į tokio paties rango rungtynes darbo dieną.

Mes manome, kad toks tvarkaraštis yra spjūvis į visus ateinančius ir juo labiau - negalinčius į rungtynes ateiti žiūrovus ir pasityčiojimas iš tų žiūrovų, kurie vyksta savo komandas palaikyti į kitus miestus.

Mes įsitikinę, kad net ir XXI amžiuje futbolas yra skirtas stadiono, o ne interneto TV žiūrovui.

Mes jau bandėme atkreipti futbolo vadovų dėmesį į šią problemą vieno kėlinio protesto akcija kovą. Nuo šios dienos mes skelbiame savotišką to pratęsimą - ilgalaikę protesto akciją, kurią tęsime iki šio sezono pabaigos ir per A lygos mačus darbo dienomis pirmus kėlinius nerengsime palaikymo.

Kviečiame ir kitas A lygos aistruolių grupes prisijungti prie mūsų. Tikimės Žalgirio komandos supratimo. Pasiliekame sau teisę neapsiriboti vien šiuo protestu.“

Šiemet „Žalgirio“ aistruoliai per visas rungtynes iškelia šūkį „Už futbolą savaitgaliais“.

Buvęs A lygos prezidentas Deividas Šemberas yra sakęs, kad šių metų tvarkaraštis pasirinktas dėl to, kad darbo dienos yra parankesnės TV ir interneto transliacijoms.